Polis åtalad för koppleri

En polis från Stockholm och hans fru har åtalats för grovt koppleri. Utöver grovt koppleri åtalas kvinnan dessutom för grovt bokföringsbrott och mannen för medhjälp till grovt bokföringsbrott. De är båda häktade sedan den 20 maj i år.

– Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans och i samråd bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning. Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster, säger chefsåklagare Per Nichols, i ett pressmeddelande.

Enligt åtalet har paret fått in åtskilliga miljoner på verksamheten och de har tjänat pengar vid sidan av som de inte bokfört.

– Åtalet innefattar dels att paret har utnyttjat kvinnorna och tjänat pengar på deras sexförsäljning, dels har det varit allvarliga brister i bokföringen i verksamheten. Jag påstår att brottsvinsterna har uppgått till flera miljoner kronor under perioden. Endast en liten del av den beräknade totala försäljningen som bedöms till drygt 11 miljoner har tagits upp i redovisningen, säger Per Nichols.

Brotten ska ha pågått under tiden maj 2018 – maj 2020.

– Åtalet är ett resultat av ett utmärkt utfört spaningsarbete från polisens sida och att en av de utsatta kvinnorna gjorde en anmälan. Ärendet har utretts av utredare dels på avdelningen för särskilda utredningar, dels på människohandelssektionen inom Polismyndigheten, säger Per Nichols.

Polismannen åtalas även för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen samt dopningsbrott. Beslut om polismannens fortsatta anställning fattas av Polismyndigheten.

I DN förnekar den åtalade polisen brott genom sin advokat:

Den åtalade polisens advokat Patric Lindblom berättar att hans klient förnekar brott.

– Min klient har inte känt till eller förstått att det har sålt sex i den här salongen. Han är helt chockad över de här uppgifterna.

Patric Lindblom berättar att lokalen som är aktuell i åtalet är en massagesalong som polisens fru har drivit och att polisen inte har haft någon insyn i vad som har hänt där.

[…]

Han betonar att inga av de påstådda inkomsterna har kommit polismannen direkt till del.

– Ingenting har flutit in på hans konto, det kan jag ju säga. Han har inte vetat om att det har bedrivits en bordell, som det påstås. Om han hade känt till det så skulle han ha varit tvungen att agera.

Så långt polismannen och hans försvarsadvokat. Åklagaren hade dock knappast åtalat en polis om det inte på något sätt varit möjligt att koppla polisen till brottet.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!