Inrikesminister Mikael Damberg ljuger på Trump-nivå

När inrikesminister Mikael Damberg hävdar att det funnits vägspärrar som upprättats av kriminella i Göteborg så ljuger han. Det finns inga som helst belägg eller bevis för att några sådana har existerat. Damberg ägnar sig åt ryktesspridning och sprider fördomar och rena påhitt. Att som han också gör, ta icke-existerande händelser och rykten som skäl för meningslösa och direkt kontraproduktiva lagförslag är sjukt. Det är faktiskt på samma nivå som den notoriske lögnaren Donald Trump.

Längre straff för unga innebär mer brottslighet, inte mindre. Kameraövervakning har ingen som helst effekt på brottsligheten i sin helhet och är speciellt ineffektiv när det gäller gängbrottslighet och våldsbrottslighet. Ordningsvakter med dålig utbildning som ska göra polisarbete leder otvivelaktigt till ökat våld i samhället. För är det något ordningsvakter är kända för är det onödigt och oacceptabelt våld.

Men samtidigt tonar Damberg ner kritiken mot polisen och menar att gängens inflytande är kraftigt överdrivet i media. Det är ett korrekt påpekande.

GP och journalisterna Etezaz Yousuf och Peter Linné fortsätter dock sina lögner och påstår att folk inte vågar röra sig utomhus och att det funnits vägspärrar. Lögner som totalt motsägs av de faktiska vittnesmål som finns från de utpekade stadsdelarna. En sådan journalistik är totalt oseriös.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!