Bomber i Länsmansgården

Halv 12 igår kväll exploderade en bomb vid en port eller i en trappuppgång i Länsmansgården. Portens dörr blev helt förstörd. Enligt uppgift ska explosionen ha skett på Rimfrostgatan 15. Det hela betraktas av polisen som ett mordförsök. En ung flicka skadades av splitter.

På den aktuella adressen bor en person, Abdihakin Mahdi Sugule, som är misstänkt för skjutningen mot en lägenhet i södra Biskopsgården där två personer blev skadade.

Dessutom hittades ett misstänkt föremål vid en annan port, troligen Rimfrostgatan 59 där familjen Sheik Muhiadin bor. En son i den familjen har tidigare mördats och hans äldre bror Mohamed Sheik Muhiadin anses vara ledande i den kriminella grupperingen i Länsmansgården som ofta kallas Nya Norra. Polisens bombskydd förde bort det misstänkta föremålet som troligen var en bomb..

Flera polisbilar ryckte ut till platsen varvid två polisbilar krockade med varandra vid Vågmästarplatsen med flera skadade poliser som en konsekvens. 3 poliser skadades och fördes till sjukhus.

Polisen har gripit 4 personer som misstänkta för att ha placerat ut bomberna. De greps efter att de kört i diket vid Lillhagen under vad som verkar ha varit en polisjakt. Gripandet är precis lika snabbt som gripanden efter mordet i Gamlestaden. Något liknande finns inte i någon annan svensk stad när det gäller gängbrottslighet. De 4 är misstänkta för mordförsök

Bomberna är av allt att döma att se som en hämnd för de två tidigare lägenhetsskjutningarna, en i södra Biskopsgården och en i Länsmansgården. Båda riktade mot personer som uppges ha koppling till det nätverk som brukar kallas A-falangen, Jobe-falangen eller Biskopsgården södra.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!