Tidigare Securitasväktare misstänkt för mordförsök

Den 22 september genomförde polisen i Stockholm flera tillslag mot olika lägenheter och lokaler i Stockholmsområdet. Tre personer i 25-30 årsåldern greps som misstänkta för inblandning i ett mordförsök i Viksjö, Järfälla, i maj 2020. Offret, en man i 20-25-årsåldern, träffades av flera skott i magen men överlevde. troligen på grund av att skyttens ammunition tog slut och dålig träffsäkerhet hos densamme. Enligt uppgifter har den skjutne mannen kopplingar till kriminella nätverk.

De tre misstänkta männen kunde gripas med hjälp av material från avlyssningen av encrochat. En av de gripna har tidigare arbetat som väktare för Securitas och de gripna har kopplingar till Tenstanätverket (även kallad Headshotligan, HSL). En av de misstänkta ska också ha kopplingar till den så kallade Dödspatrullen. Även den skjutne ska ha haft koppling till samma nätverk. Det är bara ett av många fall som berör tidigare anställda i säkerhetsföretag och säkerhetsansvariga inom andra företag.

I ett annat fall är en tidigare säkerhetschef inom ett företag på Arlanda flygplats åtalades för att ha förvarat och levererat stora mängder amfetamin till olika återförsäljare i den undre världen. En före detta ordningsvakt och tre andra män misstänks i ett annat fall för delaktighet i omfattande hantering av sprängämnen, illegala vapen och narkotika.

Insatsen mot de tre misstänkta för mordförsöket i Järfälla är en av många som kan kopplas till den franska polisens hackning och avlyssning av encrochat-nätverket. Utöver de tre ska även en 16-åring vara misstänkt för själva skjutningen.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!