Ytterligare en bombexplosion på Första Långgatan

För en tid sen exploderade en bomb i entrén till en fastighet på Första Långgatan i Masthugget, Nu har det exploderat igen. Nu på en vårdmottagning, Hagakliniken (Hagakliniken AB), på tredje våningen i samma fastighet, den tidigare bagerifastigheten. Explosionen inträffade vid elvatiden på förmiddagen. Polisen har inlett en förundersökning inletts med brottsrubriceringarna mordförsök, allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om explosiva varor. Framtidsgymnasiet som ligger i samma byggnad fick stänga sin verksamhet för dagen.

Två personer skadades vid explosionen och kördes till Sahlgrenska sjukhuset för vård. En av de två, en 85-årig kvinna, är allvarligt skadad. Den andar skadade personen är en kvinna i 40-årsåldern. En delvis maskerad man ska synas på övervakningsfilmer när han går in på vårdmottagningen en stund innan explosionen. Strax efter explosionen lämnade den misstänkte förövaren från huset.

GP uppger att en anhörig till en av de anställda på mottagningen nyligen utsatts för hot och påtryckningar. Den anhörige, en ung man, ska ha krävts på en halv miljon kronor efter en trasslig investeringsaffär och påstådda skulder. I början av augusti ska polisen ha kallats ut till en villaträdgård med koppling till den aktuella personen efter att en handgranat exploderat i trädgården. en vaccinationsbil tillhörig Hagakliniken skadades i explosionen. Enligt GT har det hela en koppling till Bandidos MC:

Den misstänkta måltavlan var inblandad i en rättstvist tidigare under året. Den handlade om en skuld på 400 000 kronor där motparten, som uppger sig ha lånat ut pengarna, tagit hjälp av en advokatbyrå som vid den tiden drevs av en tidigare Bandidosman som fick lämna uppdraget mitt i rättsprocessen efter att ha dömts till fängelse för tre och ett halvt års fängelse för bland annat grov utpressning och grovt vapenbrott.

Hagaklinken AB är ett dotterbolag till Göta Medic AB och ägare tycks en man vid namn
Ali Hajimirsadeghi vara, möjligtvis tillsammans med frun Zohreh Shayesteh som är suppleant i företagets styrelse. De har en son i 24-årsåldern, Farid Hajimirsadeghi.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!