Explosion i Östersund – en död

Vid en explosion i industriområdet Lugnvik i Östersund dog en man i 30-årsåldern medan en man i 60-årsåldern skadades allvarligt men inte livshotande. Larmet om explosionen kom in vid 11-tiden på onsdagen den 25 november. De två männen arbetade för den tekniska förvaltningen i Östersund kommun och det hela är att betrakta som en arbetsplatsolycka.

Det är oklart vad som exakt har inträffat men det handlar troligen om att sprängämnen legat på platsen och exploderat när det de två männen arbetade där. Det rör sig om ett kommunalt stenförråd. Varför det fanns sprängämnen på platsen är oklart och vem som lagt det där verkar också vara oklart men chefen för den tekniska förvaltningen tycks ha vetat att det fanns där:

Enligt op.se bekräftar chefen för teknisk förvaltning, Örjan Jervedal, att det rör sig om någon typ av sprängämne som detonerat.

– Jag vet inte hur länge det legat på platsen eller vem som fraktat dit det, säger Jervedal till op.se.

En förundersökning om vållande till annans död och vållande till kroppsskada har upprättats. Förundersökningen leds av åklagare vid Riksenheten för miljö-och arbetsmiljömål. Nationella bombskyddet kallades till platsen för att undersöka om det fanns fler farliga föremål eller sprängämnen,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!