Bombexplosion i Högsbo

Cirka kvart i 4 natten till idag fick polisen larm om en större explosion i vad media uppger vara Högsbohöjd, närmare bestämt Julianas gård. På plats konstaterade polisen att något hade exploderat. Det rörde sig om en bomb eller handgranat som kastades mot ett fönster men inte tog sig igenom utan exploderade utanför. Några fönsterrutor har skadats liksom en entrédörr till en trappuppgång. Inga personskador har dock rapporterats.

Explosionen som skedde utomhus var kraftig och rubriceras som mordförsök av polisen. Nationella bombskyddet har kallats till platsen för att undersöka explosionsplatsen. Det rör sig med stor sannolikhet om en explosion med koppling till organiserad brottslighet.

Om den är kopplad till tidigare explosioner, sprängningar och bomber på Första Långgatan och i Fredriksdal som riktats mot ägaren av Hagakliniken och hans familj är inte känt. Men det är möjligt om det är så att polisen gömt Hagaklinikens ägare med fru och son på en adress i Högsbo. På den adress där det hela inträffat bor en person som är dömd för flera olika brott. Att han är måltavlan är ju mer troligt.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!