Tidigare GAIS-spelare misstänkt för matchfixning

Enligt Aftonbladet uppger polisen att en GAIS-spelare misstänks för spelfusk under 2019. Den aktuelle spelaren finns inte längre kvar i GAIS. Det handlar enligt tidningen som spel som lagts på hörnor, mer exakt har det spelats på att GAIS skulle få många hörnor emot sig.

Den misstänkte spelaren är troligen en av de två spelare som fanns i en bil som stoppades av polisen i mars 2019. Han var då tillsammans med en annan GAIS-spelare, en tränare i en annan klubb i samma division och en person som var villkorligt frigiven från ett fängelsestraff för rån och grov utpressning samt anses vara kopplad till ett känt kriminellt nätverk i Göteborg.

Den misstänkte spelaren kan kopplas till ett kriminellt nätverk där flera av de misstänkta personerna i härvan ingår. Några av de matcher som kan tänkas ingår i utredningen om spelfusk är:

2019-08-11 Gais – Mjällby
2019-08-18 Dalkurd – Gais
2019-09-21 IK Frej – Gais

I samtliga dessa matcher har det spelats på att Gais skulle få många hörnor emot sig. Spelandet avviker från hur det annars brukar spelas från flera av de spelkonton som utretts i samband med ärendet..

Flera av de personer som spelat på många hörnor i GAIS-matcherna ingår i en grupp personer som också spelat på alternativ vars spelkonton använts av andra för att spela på gula kort för Pawel Cibicki och på matcher med Kvarnby IK i division 3 Södra Götaland. Det rör sig om personer som är från och huvudsakligen bor i Malmö eller Trelleborg. I den utredningen har det väckts åtal för spelfusk, tagande av muta och givande av muta mot Pawel Cibicki, Kristian Legiec, Vladimir Pasarikovski och Robin Armandt. Om de är skyldiga till det brott de åtalats för återstår dock att se.

Mycket tyder på att den spelare som utreds för misstänkt matchfixning/spelfusk är målvakten Marko Johansson. En målvakt kan utan tvekan påverka mängden hörnor. Johansson var utlånad till GAIS från Malmö FF under 2019 och är från Malmö. Det går dock inte att säga att Johansson med bestämdhet kan pekas ut som den misstänkte och även om det rör sig om honom är det inte säkert att han på något sätt gjort sig skyldig till brott.

Läs också: GAIS-matcher utreds för matchfixning

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!