Tre personer skjutna i Tensta

Larm om två skjutna personer i Tensta i Stockholm kom in till polisen klockan kvart i tio på tisdagskvällen. De två personerna påträffades i Tensta centrum. När polisen kom till platsen och påbörjade en utredning hittade de ytterligare en skottskadad person i en lägenhet.

Samtliga skjutna fördes till sjukhus men hur mycket skador de har än ännu oklart. De misstänkta gärningsmännen ska efter skjutningen ha setts lämna platsen på elsparkcyklar.

Det hela kan röra sig om en hämnd för en skjutning i måndags då en person vid namn Ad*m Sk*p# skottskadades. Han tog sig själv till sjukhuset efter att ha blivit skjuten i låret. Skjutningen ägde rum i Husby och han påstås ha en koppling till det kriminella gäng som kallas Husby hyenor (HH).

De två som påträffades skottskadade i centrum av Tensta ska bära namnen Aden Abdulle och Abdulkadir Issa. Båda är tonåringar och bara en av dem är skriven i Tensta. Enligt Expressen ska den tredje personen som är 19 år gammal och påträffades i lägenheten ha avlidit. Polisen har inte bekräftat detta och i Aftonbladet säger de att de inte vet om de två skjutningarna hänger ihop eller inte. Den tredje personen går under namnet Hanad.

Skjutningen eller skjutningarna har sannolikt en koppling till en konflikt mellan gänget FLG (vilket ska betyda Filterlösa grabbar) och HH.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!