Explosion på Wieselgrensplatsen kopplad till tidigare sprängning

Den 4 oktober exploderade det i en lastbil på Danska vägen i Lunden. Nu har en bomb exploderat utanför en grönsaksaffär på Wieselgrensplatsen. Det var i likhet med explosionen på Danska vägen ingen större bomb även om den hördes ganska mycket. Enligt polisen var det en så kallad banger. Mycket ljud men liten verkstad.

Explosionen på Danska vägen inträffade enligt GP några veckor innan en rättegång skulle hållas. Rättegången gällde en misshandel som lastbilens ägare, en frukthandlare, tidigare blivit utsatt för på våren 2019 när han skulle hämta varor i Partihallarna. Rättegången hölls dock först i oktober 2020. Vid misshandeln lämnades mannen lämnades avsvimmad och blödande intill sin lastbil.

Det ska handla om att en närstående till den för misshandeln åtalade mannen krävt att frukthandlaren ska betala honom en halv miljon kronor. Det existerar en faktisk skuld och frukthandlaren hävdar att han betalar skulden enligt den avbetalningsplan som gjorts upp. Men den åsikten delas uppenbarligen inte av de för misshandel dömde mannen och hans anhöriga. I måndags kväll attackerades mannen igen och på natten till idag exploderade alltså en bomb vid hans frukt- och grönsakshandel på Wieselgrensplatsen.

Frukthandlaren heter Semir Sertel och på fruktaffären vid Wieselgrensplatsen står det också Semir Sertel Frukt och Grönt. Han verkar alltså vara den som driver fruktaffären i en enskild firma som startades 2018. Han är brottsoffret i den här historien och tycks inte ha några kopplingar till brottslighet. Frukt- och grönsaksaffären verkar tidigare ha ägts av Wieselgren Fruktkällan AB. Det bolaget har inte redovisat nån omsättning sen 2018 och har idag sannolikt ingen koppling till den aktuella frukt- och grönsakshandel.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!