Skjutvapenmord i Valsta i Märsta

Strax efter klockan sju igår kväll (lördag) inkom larm till polisen om skottlossning i Valsta som ligger i Märsta kommun. En man i 40-årsåldern träffades av flera skott och fick livshotande skador. Enligt uppgifter i Aftonbladet träffades han i huvudet och bröstet. Hans liv kunde inte räddas och han avled senare.

Mannen befann sig på en pizzeria vid namn Oyyoyyoy när han sköts och skytten eller skyttarna befann sig utanför. Mannen ska vara från Uppsala och 38 år gammal men hans namn och identitet verkar lite oklar. Han uppges ha ett namn men vara folkbokförd med ett annat. Skjutningen är med all sannolikhet gängrelaterad men om det finns någon koppling mellan mannen och kriminella nätverk är i nuläget oklart. Om nu den skjutne mannen har något med pizzerian att göra är oklart. Han sitter i alla fall inte i dess styrelse och är inte upptagen som företagets huvudman.

Om det finns en koppling till pizzerian kan skjutningen kanske vara ett led i det så kallade Märstanätverkets ständiga kamp för att behålla nån slags krogmonopol i Valsta med omnejd. I så fall bör mannen ses som ett oskyldigt offer. Ett annat alternativ är att det faktiskt finns en koppling mellan mannen och gängkriminalitet vilket ledde till att han sköts.

Läs mer: Gängland Stockholm – Märsta

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!