22-åring häktad för mordet på Karolin Hakim

I slutet av augusti 2019 sköts Karolin Hakim ner på öppen gata i Malmö. Nu har en 22-årig man häktats som inblandad i mordet. Anhållandet av mannen skedde i fängelse där han avtjänar ett 3-årigt fängelsestraff för grovt vapenbrott, grov stöld och ringa narkotikabrott. Han misstänks för att ha varit en av två skyttar vid mordet där den egentliga måltavlan troligen var Karolin Hakims man. Förutom för mord misstänks han för mordförsök och grovt vapenbrott.

Ytterligare en person sitter sedan i maj förra året häktad som misstänkt för medhjälp till mordet och ytterligare två personer är misstänkta för medhjälp. De sista två befinner sig på fri fot. Alla tre är fortfarande misstänkta enligt åklagaren. Den för medhjälp häktade mannen misstänks ha hjälpt skyttarna skaffa fram den flyktbil, en begagnad Mercedes, som hittades kort efter skjutningen vid Stadiongatan i Malmö.

Den häktade mannen heter Isak El-Moghrabi (tidigare Bilal El-Moghrabi) och han är släkt med en av de tre män, Sayed El-Moghrabi som dömdes i mars 2020 för att ha planerat ett mord i Lund och med Ahmed El-Moghrabi som figurerade i utredningen kring ett mord på Ramels väg i Malmö den 30 mars 2017. Isak El-Moghrabi blev redan som 15-åring tvångsomhändertagen och dömdes för brott första gången 2014. Han anses enligt KVP ingå i en grupp unga män i Malmö som kunnat anlitas som kontraktsmördare.

Mordet på Karolin Hakim och mordförsöket på hennes man Naief Adawi är sammankopplat med en rad andra mord och andra brott i Malmö och på andra orter.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “22-åring häktad för mordet på Karolin Hakim”

Kommentarer är stängda.