Stort beslag av meth i Stockholm

Meth eller mer bestämt metamfetamin är en stor drog i vissa östeuropeiska länder som exempelvis Tjeckien. Det är också en vanlig drog i Sydostasien och Australien. Mest känd är drogen annars från US-amerikanska serier och filmer där det är drogen nummer ett bland fattiga vita på landsbygden. Så har det framställts under lång tid. Meth har alltså inte blivit vanligare de senaste åren i USA som det påstås i Sveriges Radio utan har troligen varit vanligt där sen lång tid tillbaka.

I Sverige är det en ovanlig drog, här används amfetamin vilket alltså inte är samma drog. Det är så vitt jag förstår inte heller så att meth är starkare. Det ska dock, om jag förstått rätt, ha en mer kortvarig effekt än amfetamin. Effekterna av de både drogerna är annars lika.

Men nu har polisen gjort ett lite större beslag, 15 kilo, sannolikt det störst beslaget av meth någonsin i Sverige. Beslaget skedde i mitten av december i södra Stockholm. Det är väl troligt att det var avsett för den lite större marknaden i Finland eller i Estland och inte för Sverige. Vid beslaget hittade polisen även kokain och ecstasy. 5 personer har gripits i samband med beslaget.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!