Knarkhandlaren i Guldheden

Sommaren 2020 fick polisen i Göteborg tips om pågående knarkhandel från en lägenhet i Guldheden (polisen uppger att det är Annedal men ingen adress i Annedal figurerar i utredningen). Spaning inleddes och en man som kom från lägenhet stoppades på väg till ett postkontor. När han kontrollerades av polisen hittades 15 kuvert med amfetamin i mannens bil. Meningen var att kuverten skulle postas till olika köpare på flera platser i Sverige.

Som en följd av amfetaminfyndet beslutades att lägenheten skull undersökas och en husrannsakan genomfördes. I lägenheten hittades 56 kilo kokain, 28 doser LSD, 83 gram amfetamin och en mindre mängd cannabis. Mannens försäljning av narkotika skedde i stor utsträckning via Darknet:

– Det är det enskilt största beslag vi har gjort i region Väst det senaste året, säger Johan Ekström.

Den fortsatta utredningen visade att mannen i 30-årsåldern sålt narkotika på en sida på Darknet.

Förutom den beslagtagna narkotikan anser polisen och åklagarn att den tidigare ostraffade mannen kan knytas till ytterligare mängder narkotika, totalt 149 kilo kokain, drygt 32 kilo amfetamin och några kilo cannabis.

Bland bevisen finns förutom den fysiska bevisningen i form av narkotika med fingeravtryck och annat finns också bevisning i form av material från avlyssningen av encrochat. Mannen som heter N#ck W*rczynsk# riskerar fängelse i 10 år om han döms som skyldig.

I ärendet finns flera misstänkta, det handlar framförallt om en man, Shaban Alahudin Begu (Lomi), som kan kopplas till ett av Göteborgs kriminella gäng som är häktad i sin frånvaro. Han har antingen kopplingar till kriminella i Biskopsgården, kanske främst till B-falangen (Kastrati-falangen) då han i alla fall tidigare varit nära vän med Berat Kastrati. Dessutom är det möjligt att han också har kontakter till Albanligan. Han bor sen flera år tillbaka i utlandet, troligen i Kosovo eller Makedonien.

Det finns också en koppling till ett ärende i Örebro där två kvinnor, Evelina Dibba och Lilirose Trad är häktade som misstänkta för grovt narkotikabrott efter att ha tagit emot 19 kilo kokain från den 30-årige mannen.  Även ett ärende i Norge kan kopplas till 30-åringen. Det rör sig om en person; Milivoje Jovic, som greps när han försökte smuggla 13 kilo kokain från Göteborg till Norge. Den i Norge bosatte mannen dömdes i hovrätten till ett sexårigt fängelsestraff för detta.

Läs mer om encrochat och brottslingar som åkt fast.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!