Åtal för mordförsök i Frölunda som ägde rum 2019

Den 19 mars 2019 exploderade en bil, närmare bestämt en BMW, invid Marconihallen på Marconigatan i Frölunda. I bilen satt en idag 33-årig man som anses spela en ledande roll i ett kriminellt nätverk i Västra Frölunda, det nätverk som av GP kallas Z-falangen. Gänget anses kontrollera knarkhandeln runt Frölunda Torg. Vid tillfället för explosionen var mannens gängkopplingar inte kända.

Bomben i bilen bestod av en fjärrströmbrytare, ett externt batteri, en el-sprängkapsel samt uppemot ett kvarts kilo dynamit. Den aktiverades  via ett sms från en mobiltelefon.

I maj 2020 greps en idag 27-årig stockholmare och nu åtalas för mordförsöket på Marconigatan.  Dessutom har kan kunnat knytas till 5 kilo dynamit som påträffades vid ett tillslag i Åkersberga och genom dna-spår även till sprängrelaterat material som hittades i en lägenhet i Södertälje. Han är därför åtalad för en rad brott, däribland försök till mord på mannen från Frölunda, allmänfarlig ödeläggelse och förberedelse till samma brott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Den åtalade mannen förnekar all koppling till det inträffade i den enda egentliga kommentar han gjorde under de nästan 10 månader han suttit häktad.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!