Misstänkt terroristbrott i Vetlanda

Vid tvåtiden på eftermiddagen fick polisen larm om att en man gick bärsärkagång på Bangårdsgatan i Vetlanda, enligt uppgifter beväpnad med en kniv. De som larmade berättade om att flera personer skulle ha blivit angripna med ett tillhygge bland annat på eller i närheten av Bangårdsgatan. Polisen var på plast klockan 15:10 och grep strax därefter en person. I samband med detta sköt polisen mot den man som greps. Den gripne skadades men skadeläget är oklart. Personen är förd till sjukhus med ambulans.

Till en början inledde polisen en utredningen om försök till mord men senare kom det misstänkta brottet att ändras till misstänkt terroristbrott. Varför de ändrat brottsrubricering har inte framgått och det är mycket oklart om varför polisen misstänker att det handlar om terroristbrott. Den person som har gripits av polisen är en man i 20-årsåldern.

Parallellt med utredningen om terroristbrott pågår även en utredning av polisens agerande i samband med gripandet. Platsen där mannen greps och flera andra platser är avspärrade och utredningen av polisens agerande utreds av en åklagare vid särskilda åklagarkammaren. Polisen vill därför inte kommentera närmare om gripandet och varför polisen har avlossat verkanseld.

Sju personer tycks ha skadats av mannen. Några personer ska vara allvarligt skadade, tre ska ha livshotande skador, och några är lindrigt skadade. Ingen har avlidit.

Det finns i nuläget inga misstankar om fler gärningspersoner. Frågan är därför om inte polisen överreagerat när de kallar det hela för terroristbrott. Det kan ju lika gärna handla om en psykiskt sjuk person.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Misstänkt terroristbrott i Vetlanda”

  1. Terroristbrott eller inte lär vi så småningom få veta men alldeles oavsett är en människa, som är kapabel till dessa vidriga handlingar, sannolikt behäftad med någon form av psykiskt sjukdomstillstånd. Den som med kniv ger sig på till synes slumpvis valda medmänniskor saknar uppenbart såväl en del kontrollmekanismer som förmåga till empati.

Kommentarer är stängda.