I framtiden krävs det att vi äter kött

Del 1 av 8 i serien Kött och miljö

Del 1 av 8 i serien Kött och miljöOfta ser man argument om att köttätandet måste minska och att veganism är framtiden. Att förespråka veganism för alla innebär ju i praktiken att man menar att människor inte ska äta kött Läs mer…

Advertisements

Köttkonsumtion och miljö

Del 2 av 8 i serien Kött och miljö

Del 2 av 8 i serien Kött och miljöIdag får vi i Sverige i oss mer protein än vad vi behöver. Mellan 20 och 30% av detta protein får vi från kött. Resten kommer från mjölk och mjölkprodukter, vete, grönsaker Läs mer…

Är det naturligt för människan att äta kött?

Del 3 av 8 i serien Kött och miljö

Del 3 av 8 i serien Kött och miljöTroligen är det så att människan utvecklats till en moderna människan med hjälp av den goda, lättillgängliga och enkla proteinkälla som kött innebär. Men rått kött är inte till mycket nytta. Det Läs mer…

Jordbrukspolitik baserad på livsmedelssuveränitet

Del 4 av 8 i serien Kött och miljö

Del 4 av 8 i serien Kött och miljöDen jordbrukspolitik som behövs i framtiden handlar om att  det som behövs är lokal produktion, lokal självförsörjning, minskad långväga handel och transporter osv. Som det uttrycks på föreningen Nordbruks hemsida: – Prioritering Läs mer…

Svenskar borde äta mindre kött

Del 5 av 8 i serien Kött och miljö

Del 5 av 8 i serien Kött och miljöSvenskarnas köttkonsumtion ökar och ökar. Det är inte bra, främst på grund av miljön. Framförallt bidrar nötköttsproduktion till växthuseffekten genom sättet som det produceras på i utvecklingsländer som Brasilien och genom långväga Läs mer…

Nötkött inte alls största boven

Del 7 av 8 i serien Kött och miljö

Del 7 av 8 i serien Kött och miljöI själva verket är trafiken största boven också när det gäller våra livsmedel. När det gäller vad vi äter. Inte nötköttet i sig. Det gäller såväl inhemskt svenskproducerat kött och inhemskt producerade grönsaker såväl Läs mer…

Vi behöver äta mindre kött

Del 8 av 8 i serien Kött och miljö

Del 8 av 8 i serien Kött och miljöOm det råder inget tvivel. Det är nödvändigt av många skäl. Klimat, hälsa med mera. Samtidigt så borde det kött vi äter vara lokalt producerat. I framtiden kommer det inte att finnas Läs mer…