1 maj med Socialistiska Partiet

I Stockholm gick Socialistiska Partiet (SP) i samma tåg som Vänsterpartiet. Detta renderade en mening i DN, ”Socialistiska partiets kollektiviseringsivrare”. Det var ju ett positivt omdöme som jag ser det. SP är konsekventa motståndare till privatisering av offentlig egendom och verksamhet. Dessutom vill SP återta sådant som olika borgerliga (inklusive s) regeringar försnillat och sålt av. Esbati rapporterar postivt om tåget, I gotta say it was a good day.


I Göteborg fördubblades antalet åhörare på SP:s torgmöte, där Göte Kildén höll sitt 20:e förstamajtal. Ett fantastiskt tal var det också och det finns att läsa på Socialistiska Partiets hemsida. Faktum är att alla vänsterdemonstrationer (utom en kanske) ökade sitt deltagarantal detta år i Göteborg. Ett resultat av att V och S befinner sig i opposition.

I Lund genomfördes också en lyckad demonstration där Socialistiska Partiet deltog. Kvällsposten har fått för sig att den var olaglig och riskerar att bli polisanmäld, då den genomfördes utan tillstånd. Journalisterna borde lära sig lagarna lite bättre. Det finns inga olagliga demonstrationer, inte heller finns det någon lag som kräver att man söker tillstånd.

Största demonstrationen i Umeå var som vanligt den som SP deltar i, Enad Vänster. Läs mer om detta på Vänster.nu och i Västerbottens Folkblad. I Västervik uppmärksammas SP:s demo av en lokal bloggare och av Västerviks-Tidningen.

Även i andra orter som Västerås, Jönköping, Borlänge, Sundsvall deltog Socialistiska Partiet i olika 1-majdemonstartioner. Mer om detta kan läsas på SP:s hemsida.

Andra bloggar om: , ,

About these ads