Michael Moore delar ut kängor åt höger

Michael Moore ångar på nere i Cannes. Efter att kritiserat den borgerliga svenska regringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen för att de vill privatisera sjukvården ger han sig nu på Australiens reaktionära premiärminister Johan Howard och brittiske Tony Blair. Utan dem hade det inte blivit nåt angrepp på Irak och en efterföljande krigskatastrof menar han.

– Ni borde ha stoppat honom, utbister den korpulente amerikanske filmaren.

Men det kanske värsta för borgarna världen över är att han i sin film Sicko visar på att Cuba har en sjukvård som kan ta hand om vanligt folk. I motsats till den privata amerikanska.

Tycka vad man vill om Michael Moore, men han har förmåga att ta sig fram i rampljuset, säga bra saker och få uppmärksamhet. Han är en slags internationell Janne Josefsson, eller ska vi säga tvärtom, Josefsson är en svensk variant av Michael Moore.

När Moores nya film kommer till Sverige ska jag absolut se den. Men innan dess tycker jag vi alla ska börja arbeta för att stoppa privatiseringar och nedskärningar. Gå med i Nätverket för Gemensam Välfärd. Bilda en lokalgrupp där du bor. Sätt igång och protestera. Låt inte borgarna förstöra den svenska sjukvården. Låt inte borgarna skapa en sjukvård där främst de rika får en bra vård. Låt inte borgarna skapa en dyrare och ineffektivare sjukvård.

Läs mer: Sjukvård, skola, omsorg, Privatiseringar

Källor: DN1, DN2, DN3, SVD1, SVD2, Aftonbladet1, Aftonbladet2, Aftonbladet3

Andra bloggar om: , , ,

Advertisements