Persson erkänner – eller inte?

Enligt åklagaren och DN så har Göran Persson erkänt brott och han kommer därför att få strafföreläggande med böter. Detta kommenterar Jinge ironiskt som jag förstått rätt. Ironi på nätet är svårt och jag tror att många läser Jinge rakt upp och ner utan att uppfatta nån ironi. Men ironi är det väl?

Men enligt Svenska Dagbladet och advokat Tomas Nilsson så erkänner han inte alls. Han har inte ännu så länge heller accepterat ett strafföreläggande. Vilket i så fall betyder att ärendet hamnar i rätten. Fast i en annan artikel i samma tidning åker han dit. Enlig åklagaren alltså.

Efter att ha läst igenom alla artiklarna så verkar det klart att Göran Persson inte alls erkänner något brott, inte heller erkänner han oaktsamhet eller något uppsåt. Förvirrat var ordet. Åklagare och advokat säger olika saker. Men nog är det väl klart att Göran Persson begått ett arbetsmiljöbrott i alla fall? Eller? Han kanske inte ens har byggt ett lyxhus? Det är kanske nån annan, lik men inte densamme.

Andra bloggar om: , ,

Advertisements
 • Jinge

  Nej det är inte ironi. Det är ett skitbrott som inte är värt mer än ett strafföreläggande.

  Att jag ogillar Persson är en annan femma som antagligen framgick oxo, det helt utan ironi.

 • Anders_S

  Det rä klart att det är ett brott där det räcker med ett strafföreläggadne om böter.

  Fast jag begriper inte att du menar det här på allvar:

  ”Det är orimligt att begära att näringslivsföreträdare ska vara insatta i det snåriga regelverk som gäller byggande, framförallt inte när det gäller uppförandet av egna lyxbostäder.”

  Som jag se det är det i högsta grad rimligt att Persson, som ledande socialdemokrat, har kännedom om sådant. Om inte, så ska de va honom anlitade byggarna och arkitekterna ha kännedom. Något Persson ockås är ansvarig för

 • Jinge

  Ja DET var ironi.. 🙂

  Jag trodde att du bara menade påföljden, den tycker jag är rimlig.

  Men som sagt, ironi är svårt. Markerar man ironi med (. .) så faller lite av syftet..