Vadå avbloggning?

Popova skriver i SVD, med anledning av att ett antal kända journalister slutat blogga, att vi ser en avbloggningstrend. Ja, det är väl bland kändisjournalisterna då. Det finns knappast någon större avbloggningsyra i bloggosfären i allmänhet. Som jag har skrivit tidigare, det gör inget om proffsjournalisterna lämnar bloggosfären. De tillförde ändå ingenting. En åsikt jag delar med många andra bloggare.

Hon skriver dock en del vettiga saker i sitt inlägg, vilket jag tycker många missat. Exempelvis:

”En del av dem som skrivit hatiskt om andra i sina tidningstexter drar sig nu ur spelet. Det står alla fritt att sluta blogga när de vill, men skälen?

Är det verkligen värre att få elaka bloggkommentarer eller mail än att bli angripen på en plats där flera hundratusen människor bevisligen läser det?”

”Finns det ett samband som gör att den som i offentligheten utsätter andra för personangrepp också själv blir attackerad?

Och inser chefredaktörerna att de säljer ut matsilvret när enskilda skribenter associerar tidningens varumärke med hatskriverier?”

Det Popova skriver här är ju riktigt, något som också Åsa Linderborg kommenterade i Aftonbladet.

En mängd bloggar kommenterar det hela, här är några: Promemorian, dyslesbisk, Stationsvakt, Gudrun Ivanhoe, Halvars huvudsaker, Martin Jönsson

Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements