Folkomrösta?

Folkpartiets Cecilia Malmström vill folkomrösta om euron (om EMU). Det har vi reden gjort. Majoriteten av folket röstade nej. Att nu folkomrösta igen, väldigt kort tid efter att vi röstat nej anser jag vara fel. För att inte säga odemokratiskt.

Istället borde vi folkomrösta om EU:s nya grundlag. Det är betydligt aktuellare. Och viktigare just nu. I det perspektivet är det bra att folkpartiet verkar positivt inställda till folkomröstningar.

Eller har jag fel? Är inte folkpartiet positiva till folkomröstningar? Handlar det kanske istället om att folkpartiet har svårt att acceptera det förra demokratiska folkomröstningsresultatet. För de vill vara med i EMU. I så fal är Cecilia Malmströms utspel inget annat än demokratiförakt.

För att Cecilia Malmström ska var trovärdig i sitt krav på en folkomröstning om EMU, vill jag se att hon kräver en folkomröstning om konstitutionen.

Borgarmedia: SVT, DN
Bloggat: Alliansfritt Sverige, Guero
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements