Att gå över gränsen

Om detta är ett politiskt motiverat angrepp så har någon/några gått långt över gränsen för vad som är acceptabelt. Fysiska övergrepp på enskilda personer bland politiska motståndare är inte okej.

Om det inte är politiskt motiverat, vilket ännu så länge verkar var det troligaste, är det ytterst obehagligt för de drabbade förstås. Men skiljer sig därvidlag inte från andra brott. Fast en del högerbloggare har ju direkt antagit att det är vänstern. Utan minsta tillstymmelse på bevis att det skulle vara så.

Eftersom jag är ytterligt misstänksam mot Sverigedemokraterna så håller jag det inte heller för otroligt att det är en intern uppgörelse i partiet. Då har det naturligvis också politiska förtecken, men av ett annat slag. Högerextremister har ju använt våld förr för att göra upp internt. Och med tanke på de högerextremas flitiga förekomst i straffregister är väl det kanske inget att förvånas över.

Eller så är det bara en uppgörelse i kriminella kretsar. Ett vanligt brott.

Läs också om hur jag reagerat på påhoppen mot moderatpolitikern Göran Lindblad i Göteborg i denna tråd på socialism.nu. Observera att det i det fallet inte förekom något våld och att kampanjen innehöll en ganska rolig affisch.

Borgarmedia: GT, AB, DN1, SVD1, SVD2
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
 • SparkMan

  Så du menar att det var Jimmie Åkesson som åkte upp till Stockholm för att spöa skiten ur Martin Kinnunen men upptäckte att det bara var hans tjej som var hemma så han bakband(?) henne och ringde Martin för att säga det?

  Detta på grund av att Jimmie kände sin position som partiledare hotad? =P

 • Anders_S

  Inte vet jag. Men möjligheten finns att det är nån intern högerextremistgrej. Fast Åkesson känns väl inte riktigt rätt i den rollen.

 • Erik Almqvist

  Kinnunen har mottagit ett flertal hot mot sitt hem de senaste veckorna. Senast förra veckan gjorde han en polisanmälan om detta.

  F ö skulle det vara intressant att höra när någon intern uppgörelse skulle ha gjorts med våld inom sd?

 • Anders_S

  Det förändrar inget. Finns inga belägg för kopplingar till vänstern (det kan naturligtvis vara nån förvirard vänstersnubbe, men det finns iunga belägg för det)

  Hoten och överfallet behöver hellr inte vara utförda av samma personer.

  Skrev jag SD använder våld i interna uppgörelser? Nej. Jag skrev att det förekom bland högerextremister.

 • Yrsa

  Jag har läst och jag reflekterar =)
  Tack!

 • Erik Almqvist

  anders_s: Jo, men eftersom våld aldrig förekommit inom sd så känns den teorin rätt osannolik.

  AFA-teorin känns desto mer sannolik med tanke på att det bara var några dagar sedan AFA hotade med hembesök.

 • Anders_S

  Det fins exempel på våld inom Sverigedemokraterna. Men det är länge sen. Och partiet har förändrats en del sen dess. Att partiet har fler medlemamr med kriminalregister än vad andra partier har är välbelagt.

  Att AF skulle ha gjort känns inte trovärdigt. I skrivande stund har jag hittat en enda tråd om det hela på socialism.nu . Där framgår det klart att det inte är vänsterfolk som

  Det troligaste är väl att det är nåt kriminellt.

  Men en variant är ju att det är iscensatt av SD efter att Kinnunen (hur var det mest det storsvenska där då?) blivit hotad ett antal gånger. Eller svartsjukedrama?

 • Erik Almqvist

  Vi lär nog höra de närmsta dagarna vilka som ligger bakom…

  Vad gäller kriminaliteten inom sd så får du gärna belägga ditt påstående med någon källa.