Borgarregeringens problem

Alliansregeringen har problem. Svenska folket gillar dem inte. Från borgerligt håll kommer nu ropen på lösningar. Gudmundson i SVD slår till hårdast. Sätt dit facket. Avskaffa fackliga rättigheter är hans lösning på alliansens problem. Jag förstår inte riktigt logiken där. Hur ska det leda till att folket ska tycka bättre om regeringen? Inte heller förstår jag på vilket sätt det skulle leda till fler jobb.

Människor med egen vilja och åsikter om hur jobbet ska vara organiserat har ju inte en chans i ett sånt system som Gudmundson vill ha. För att få ett jobb och kunna behålla ett jobb krävs att du håller käften och gör som chefen säger. Är det det som Gudmundson är ute efter? Av den forne anarkisten(?), med en tro på platta organisationer osv har det blivit en diktaturkramare, en maktkramare. Åt den som har ska vara givet är hans motto. Åt den som redan har makt – mer makt. Åt den som har pengar – mer pengar. Åt den som är uppkäftig mot överheten – ingenting. Ingen a-kassa (man blir ju snabbt utstämplad), ingen sjukkassa, inget försörjningsstöd osv.

Andra menar att regeringen bara är otydlig, Göran Skytte är en, DN:s ledarredaktion några andra. DN:s ledarredaktion tar också upp det faktum att olika regeringsmedlemmar ofta träter med varandra, exempelvis om försvarspolitiken, fastighetsskatten och familjepolitiken. Reinfeldt är osynlig menar DN ockås. Fredrik Reinfeldt själv anser att det är medias fel att han inte syns. Är han kanske en sån där tvålartad typ som inte fastnar på fotopappret eller vad menar han? Och varför skulle det vara medias fel? Samtidigt passar han också på att rapa upp det gamla vanliga föraktet för sjuka. De kan jobba! säger han.

Och inte heller tror jag väljarna blir nöjdare med regeringen om denna går ut och förklarar vilket samhälle de vill skapa som DN föreslår. För den korta förklaringen är: Som i USA. Och så vill knappast det svenska folket ha det.

Bloggat: Jinge, Ett hjärta rött, Johanna Graf
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
  • Björn Fridén

    Det där var väldigt väl sammanfattat. Gudmundsson missar lite när han ska försöka skjuta prick, precis som så många andra på högerkanten. Reinfeldt är smart nog att hålla sig undan, men då får hans partikamrater ta skiten.