Häpnadsväckande dumt!

En man som heter Richard Swartz skriver på fullt allvar i dagens SVD att

”Likaså är det osant att vi tog skada av att luggas eller stå i skamvrå. Istället gjorde det oss till robusta och godmodiga medborgare.”

Så otroligt dumt och korkat. Richard Swartz anser att man inte tog skada av det. Jag kan upplysa Swartz om att vetenskapen vet att man tar skada av sånt. I själva verket kan man kalla det mobbning, psykisk och fysisk misshandel från skolans och lärarens sida. Jag vet att sånt dessutom kan orsaka att man blir mobbad av andra elever.

Och argumentet för betyg är sannerligen inte intelligent:

Betyg följde oss från termin till termin. Utan dem hade våra fäder inte kunnat ge oss en extra slant till jul eller dra in veckopengen.

Det som slår mig med häpnad är bara inte mannens urusla artikel som saknar all form av logik, koppling till vetenskap och moderna teorier om lärande, utan också SVD:s redaktion som verkar ta in vad skit som helst från tyckare utan den mest grundläggande kunskap om ämnet de skriver om.

Häpnadsväckande! Och vad händer egentligen på SVD?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
  • Anders_S

    Det finns andra bloggar som hävdar att Swartz måste vara ironisk. Det tror inte jag. Det tror inte heller de flesta som kommenterat hans artikel direkt på SVD:s hemsida

    Men å andra sidan har jag oftast svårt att greppa ironi. Om den inte är övertydlig.