Allt är medias fel

Och Carl Bildts. Det är i korthet vad Lars Danielsson säger i en intervju i DN. Att han skulle ha gjort något annat fel än det även andra regeringstjänstemän och företrädare gjorde när tsunamikatastrofen inträffade är bara ett påhitt av illasinnad media. Nog för att borgerlig media ägnar sig åt dålig smutsjournalistisk, ofta med begränsat sanningsvärde. Nån anledning måste väl ändå finnas till att man gav sig på just Lars Danielsson. Kanske var han klantigare än de andra. Eller så kan det vara så enkelt som att det är uppenbart att han ljuger. Om det är så, så fortsätter han vad jag förstår att ljuga i sin bok.

Nu är kanske tsunamiavsnittet inte det intressantaste i hans bok. Men få har kommenterat andra delar i boken så en kommentar om det får vänta tills jag läst den.

Borgarmedia: DN, SVD
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
  • Svenne Farang

    Hej!
    Igår var jag på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Såg bland annat ett seminarium med rubriken ‚ÄúMedia som domare och bödel‚Äù, medverkande var Liza Marklund, Janne Josefsson, Britt-Mari Mattsson och Lars Danielsson. Det var en ganska intressant diskussion som följde och mycket kom att kretsa kring Lars Danielsson personligen och tsunamikatastrofen. Det var väl inte så där jättemycket de kunde enas om, men alla medgav ändå att mediadrevet hade gått för långt. Det var inte seriös journalistik, det var slöseri med kompetens om man så vill, att journalisterna skulle hålla på så. Journalisters arbetsmetoder må vara hårdhänta men det måste gå att motivera och ha rimliga proportioner till det som ska undersökas. Till viss del uppfattade jag det hela som en ursäkt riktad till Lars Danielsson.

    De nämnde också hans bok, jag tror jag ska ta och läsa den.