USA ut ur Irak

Det är vad som behövs. Det är det som borde vara USA:s politik för Irak. Att lämna och låta irakierna hantera sina egna problem. Visserligen i huvudsak skapade av USA, men också av den inhemske, numera döde, diktatorn Saddam Hussein. På sikt är det bara ett slut på ockupationen som kan lösa problemen i Irak. Och delvis lösa problemen med terrorismen. Något som främst är ett problem för länderna och människorna i Mellanöstern och som definitivt behöver en lösning.

Början på en sån lösning kan vara att ockupationen av Irak upphör. Stödet till diktaturer som Saudi-Arabien kan därefter upphöra liksom stödet till apartheidstaten Israel. Samt slutligen tillbakadragande av alla utländska trupper från Afghanistan liksom ett slut på USA:s stöd till militärdiktaturen Pakistan. Först när västvärlden och USA gjort detta kan vi börja prata om en ny taktik och en ny politik.

Läs mer om Mellanöstern.
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, SVD
Andra bloggar om: , , , , , , , ,
Technorati: , , , ,

Advertisements