Självhatande integrationsminister?

Integrationsminister Nyamo Sabuni är nåt så underligt som en flyktingfientlig, islamofob invandrare som främst verkar vara intresserad av karriär och inte av politik. Om vi ska tro Kurdo Baksi som skrivit en drapa om henne på DN Kultur.

Sionister brukar kalla judar som kritiserar Israel för självhatande judar. En invandrare som är invandarfientlig blir väl då en självhatande invandrare. Och det är vad Nyamko Sabuni verkar vara. Eller är hon självhatande muslim? Om Kurdo Baksi har rätt. I ärlighetens namn ska jag väl säga att jag inte håller med Kurdo Baksi på alla punkter. Jag är ju själv mot religiösa privatskolor. Precis som Nyamko Sabuni. Det verkar inte Baksi vara. Men i motsats till integrationsministern är jag emot alla friskolor.

Jag är ingen anhängare av mångkulturalism som Kurdo Baksi är. Och tycker nog att Kurdo Baksi tar i för mycket i sin iver att påvisa regeringens skumma politik i flyktingfrågor och när det gäller islam. Men han har en poäng. Nyamko Sabuni kan fungera som alibi när regeringen lägger fram främlingsfientliga förslag.

Men när det gäller TV-framträdanden har Sabuni självklart rätt att välja vem hon vill debattera med. Där håller jag faktiskt med Hanne Kjöller, en människa jag i övrigt inte har mycket förtroende för. Och hon är inte heller ensam om att vara invandrare med skumma åsikter i flykting- och invandringsfrågor.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Enlil

    I förra numret av Expo framgår att Sverigedemokraterna hade fler invandrade representanter på sina valsedlar än kd, s, c och m. Så visst är det inte helt ovanligt att invandrare har vad du benämner ”skumma” åsikter i flykting- och invandringsfrågor…

  • oskar

    Vad är det för ”skumma åsikter” i invandrings- och flyktningfrågor du menar att Sabuni skulle ha?

  • Pingback: Onkel Tom går igen | Svensson()