Borgarregeringens klimatpolitik ökar bilismen

Alliansens klimatpolitiska förslag är inte positivt för klimatet. Eller kanske ska man säga att konsekvensen av att man vill gynna rika pendlare i storstäderna innebär att biltrafiken kommer att öka, trots att bensinpriset höjs. Det är konsekvensen av reseavdraget höjs. Överväldigande majoriteten av reseavdragen görs nämligen av välbeställda pendlare i storstäderna. Eftersom det blir billigare för dessa att pendla motverkas effekterna av både bensinskattehöjning och trängselskatter. De som kommer att få betala är glesbygdsbefolkningen och de som inte kan pendla med bil.

Borgarmedia: SVD1, SVD2
Bloggat: Annica Tiger, Jinge, Arbetarens Klimatblogg
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
  • Allians Smeten AB

    Var det någon överhuvudtaget som förväntat sig något vettigt överhuvudtaget från dessa stollar !?.