Budget för rika?

Med anledning av regeringens budget skriver Jinge om hur media tycks ha blivit regeringens bandhundar och propagandaministrar. Anders Borg är mycket stolt säger han, för att han försämrar för de fattigaste får man förmoda. Mer åt de rika utropar Jonas Morian i ett tidigare inlägg och det har han naturligtvis rätt i när det gälelr att beskriva den borgerliga regeringens politik. Det är precis vad borgarnas budget innebär. Sjölander å sin sida går igenom alliansregeringens första år och konstaterar att det är fullt av svek och misslyckanden. En annan sammanfattning av konsekvenserna av borgarnas första regeringsår görs av Kjell Pettersson och Linn Hjort på bloggen Mullvaden.

Min egen uppfattning är klar. Budgeten, precis som allt annat regeringen företagit sig under sitt första år har inneburit försämringar för de som har det sämst och förbättringar för de som har det bäst. Omvänd Robin-Hoodpolitik. Ta från fattiga och ge till de rika. Borgerlig klasspolitik.

Det är såna som min mor och min svärmor, som bara har folkpension, eller såna som en del andra nära släktingar som är utslagna från arbetsmarknaden för lång tid, som får betala förbättringarna för de rika. Det fattigaste, de som har det sämst är de som sätts dit av regeringen. Arbetarklassen missgynnas. För att borgarklassen ska bli rikare.

Bloggat: Morgan Johansson, HBT-sossen, Trotten
Borgamedia: DN1, DN2, SVD1, SVT,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements