Vänstern och demokratin

Förekomsten av en liten vänstergrupp, som förmodligen inte ens finns, Kommando 365, har fått en del liberaler att tappa koncepterna och avslöja sig totalt. Det gäller dels Per Gudmundson som häromdan skrev en usel ledare i SVD och nu också Sakine Madon, en liberal som inte direkt gjort sig känd för sin briljanta logik och slutledningsförmåga.

Enligt henne är hela vänstern ansvariga för vad några Kungsbackaungdomar (eftersom det är Kungsbacka med total borgerlig dominans så är föräldrarna förmodligen oansvariga folkpartister eller moderater och mer ansvariga än vänstern för sina barns stenkastartendenser) häromsistens gjorde sig skyldiga till.

Enligt Madon är alltså alla som är mot den borgerliga regeringens politik ansvariga för stenkastningen i Kungsbacka. Frågan är när hon tänker anmäla mig eller för den delen Kalle Larsson. Det kanske blir bra med kollektiv bestraffning på samma sätt som efter Göteborgshändelserna. Alla som är emot regeringen döms till fängelse för stenkastning. Vilken bra lösning. Då kan Madine få billiga bokhyllor och möbler tillverkade i fängelset till sitt chica hem. Precis som i USA.

Bara upplysningsvis tänker jag också meddela att borgarna visserligen vann valet. Men det innebär inte att det helt plötsligt blivit inskränkningar i rätten att protestera mot det man tycker är fel. Demonstrationsfriheten är en grundlagsskyddad frihet och rättighet och Sakine Madon vill väl knappast inskränka den? Eller vill hon?

Inte heller förstår jag varför vänstergrupper som är anhängare av flerpartisystem inklusive en utvidgad demokrati form av demokratiskt inflytande även över företagen, delvis marknadsekonomi och mot stalinismen ska buntas ihop med de fåtaliga diktaturanhängare som finns kvar.

De slarviga och ologiska artiklarna kan bero på okunnighet hos de aktuella skribenterna. Eller så är det ren vilseledande propaganda a la Goebbels eller Stalin? Namnbyte kanske? Stalin Madon och Per Goebbels?

Bloggat: Feministisk vänstertjej, LOKE
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements