Gräddfil för Carl Bildt

Utrikesministern slipper åtal för uppenbara brott på sin blogg. Innebär detta att vi bloggare i princip kan tillåta vad som helst i kommentarer på våra bloggar? Eller hur menar åklagaren egentligen?

Och borde inte utrikesministern anses vara kunnig om svensk lagstiftning och att det därför faktiskt är ett uppsåtligt brott när Carl Bildt inte tar bort kommentarerna från bloggen. Trots påstötningar och uppmaningar att det är olagligt att det ligger kvar.

Åklagare Lindbergs beslut skapar i alla fall hos mig misstankar om att man gör skillnad på folk och folk. Skulle Jinge gått fri? Eller jag? Eller nån annan vanlig bloggare?

Carl Bildt agerar också väldigt underligt i andra affärer, nämligen vapenexporten till militärdiktaturen i Thailand. Men så är han ju också en f.d. vapenlobbyist för USA:s krig i Irak. en vapenlobbyist som nu kunnat gå in och se till att militärjuntan i Thailand kan få köpa valensystem, trots att amerikansk lagtiftning förbjuder det landet att sälja.

Är det i själva verket så att Bildt återigen agerar för USA:s intressen. Han ser till att USA:s allierade diktatur i Thailand får de vapen de vill ha, med USA:s goda minne (vilket ju krävs då JAS innehåler massvis med amerikansk krigsmateriel). Har vi i själva verket en utrikesminister, som förutom att han är en brottsling som slipper åtal, också är en lakej åt USA? I så fall är det allvarligt.

Som utrikesminister, adlig och från den svenska eliten står han kanske ovanför rätt och fel. Som överklass får han väl göra som han vill antagligen. I alla fall verkar det vara så i alliansregeringens Sverige. Ett Sverige i vilket det tycks finnas gräddfiler för de redan rika. Gräddfiler för överklassen. Då spelar det kanske ingen roll att han är en brottsling och en USA-lakej.

Sen är det ju också intressant att få vet att Jinge faktiskt är Sveriges absolut mest lästa politiska blogg. Mer läst än Carl Bildts. Det trodde jag inte. Men roligt är det.

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Sven Elander, Lasses Blogg
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD1, SVD2, Dagen, HD, EX, Aftonbladet, SvD, SR, HD, Sydsvenskan
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Tomas

  Bortsett från alla dina personangrepp på Sveriges utrikesminister, varför vill du förvägra Thailand att kunna försvara sitt land mot väpnade angrepp från luften? (Jag utgår från att det är det som är din poäng och inte just att det är svenska flygplan som nu kanske kan komma att köpas in.)

  Om jag förstått grundkriterierna för den svenska risksdagens syn på svensk vapenexport så handlar de i första hand om att ett land, liksom vårt eget, ska ha rätt att försvara sig mot väpnade angrepp. Endast då allvarliga brott mot mänskliga rättigheter förekommer inom det egna landet ska den rätten inte anses gälla. Anser du att Thailand bryter så pass allvarligt mot de mänskliga rättigheterna att de inte ska få försvara sig mot väpnade angrepp från andra länder?

 • SideShow Surfer

  Naturligtvis har det varit och framförallt är det skillnad på folk,åtmistone i det lilla kungariket Sverige.Än en gång bland miljoner gånger har det visat sig att den såkallade (jag gör som jag vill) katetgorien i Sverige än en gång bevisat att somliga kan bära sig åt som de själv tycker och känner för att sedan helt slippa undan efterkrav i dessa ämnen.

  Frågan är ju varför man slutat förvåna sig då detta gäller så mycket annat också med detta självgoda folk.

  Bluffbetyg rakt ut i media.
  Skit i licensen attityd.
  Strunta i skatten företelse.
  Mygla mygla mygla mm mm mm mm ….
  i all oändlighet med en fortsatt egendomlig tro från dessa herrar och damer att vi fortfarande har förtroende för dom ha ha …..

  Och inte en enda gång så bär de skyldiga sina fel som alla andra får göra i samhället.
  Vadå rättvisa ?.Nä det är inte ett dugg förvånande att kriminaliteten bara öka när skit rullar neråt och när det såtillvida hamnar hos den vardaglige individen i samhället så är det ju knappast förvånande att folk mer och mer tummar på rätt och fel.Klart oroväckande utveckling då det idag pratas om än det ena och det andra i mindre rumsrena samtal hemma i stugorna hos folk i ämnen som knappast existerade i en tro på denna överhet för bara ca 25 år sedan.

  Ha det bra.

  SideShow Surfer