Kriget i Mellanöstern breder ut sig?

Turkiet kommer att öka sina stridsinsatser mot kurdiska grupper i Irak. Redan idag genomför Turkiet räder mot vad de påstår är kurdisk gerilla i Irak. Enligt president Bush har de också, sen länge, trupp stationerad i Irak. Bush är dock av åsikten att det vore olyckligt med ökad turkisk truppnärvaro i irakiska Kurdistan.

Att Turkiet trots invändningar från sin huvudallierade i världen, USA, tänker öka sina militära insatser i Kurdistan kan bara leda till ytterligare problem. Fler flyktingar, fler dödade. Kort sagt, en utvidgning av kriget i Irak.

Kurderna i norra Irak, också de USA-allierade ser beslutet i det turkiska parlamentet som ett brott mot internationell lag. I vilket fall som helst är den turkiska inställningen allt annat än bra.

Borgarmedia: SVD, DN
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
  • BOZKURT

    Med facit i hand så är det en mycket bra beslut från turkisksida.

    Terroristkramare har skilts bort från terroristmotståndare.

    Mao så ligger Barzani mycket illa till då denne deklarerat stöd åt PKK.