Lögnaren – Magnus Andersson, CUF

Mitt inlägg om Svenskt Näringslivs senaste propagandainsats har föranlett en del kommentarer, både på min blogg och på en del andra bloggar. Även sådana som inte håller med mig. En sådan är Magnus Andersson, ordförande i CUF. Och han verkar vara ha vissa problem med verkligheten och sanningen. Fast förmodligen är det lättförklarligt. Han känner inte till levnadsvillkoren för vanligt folk helt enkelt. Eftersom han lever i en annan värld.

När jag skriver följande i mitt tidigare inlägg:

Alla andra har uppgivit att de utnyttjat kontakter och liknande för att få vård snabbare eller få ett jobb etc. Och vad det är för fel med det förstår jag inte, på arbetsförmedlingar uppmanas vi att använda kontakter för att få jobb.

felciterar karln mig så här:

”Alla andra har uppgivit att de utnyttjat kontakter och liknande för att få vård snabbare eller få ett jobb etc. Och vad det är för fel med det förstår jag inte”

Han är alltså precis lika oärlig och ohederlig som Svenskt Näringsliv och Stefan Fölster. Sysslar med propaganda, citerar fel med flit och är allmänt okunnig om vanligt folks levnadsvillkor. Förmodligen är väl också den organisation, CUF, som Andersson företräder precis lika ohederlig som han själv. Och då förstår man varför det går så illa som det gör för alliansregeringen. Ohederlighet lönar sig inte.

Att utnyttja kontakter för vanligt folk är sånt som att min far fixade mitt första arbete på en av fabrikerna i Stenungsund. Jag känner en läkare som kan skriva ut recept om jag skulle vilja det. Istället för att belasta vårdcentralen. Sparar alltså pengar åt samhället. Vad är problemet med det?Knappast fusk heller. Jo, enligt Svenskt Näringsliv, CUF, Magnus Andersson och Stefan Fölster är det också fusk. Obegripligt. Genom kontakter har jag hjälpt släktingar att få jobb. Jag kan inte se problem med det.

Så länge det inte handlar om maktpositioner i samhället. Maktpositioner som borde och enligt min åsikt ska utses på demokratisk väg. Och höga chefsposter är också maktpositioner som borde utses på demokratisk väg. Det är alltså inte okej när Wallenberg plockar ut en annan Wallenberg till direktör. Eller att en Stenbeck ärver sin direktörspost.

Bloggat: Ett hjärta rött, Teflonminne
Borgarmedia: Sydsvenskan, DN1, SVD, DN2
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements