Turkiet går in i Irak?

Det verkar nu som om det är endast en kort tid innan Turkiet kommer att attackera de kurdiska områdena i norra Irak. En sak som turkarna förmodligen kommer att använda som ursäkt är den påstådda rebellattack som ägt rum. Det kan naturligtvis vara en äkta attack från några kurdiska rebeller, men det är vanligt att länder som har tvivelaktig demokratisk status, som Turkiet, använder sig av iscensatta händelser för att få möjlighet att angripa militärt. Exempelvis är detta något som USA:s militära rådgivare lär ut till de militära styrkor de tränar. Turkiets militär är delvis tränad av USA.

Turkiet beskjuter också regelbundet gränstrakterna med artilleri. Något som också kan vara ett tecken på en stundande invasion. En mycket olycklig utveckling i så fall.

Borgarmedia: DN, SVD1, SVD2
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ugur

  Svensson, du måste vara från en annan planet. Hur fan kan du påstå att dagens terror-attack är en ”påstådd rebellattack” som Turkiet själv har iscensatt. Har du sett sorgen hos familjerna som har förlorat sitt barn? Du sitter på din feta rumpa och skriver förolämpande inlägg i så för oss viktigt ämne. Varför är Turkiet demokratiska status tvivelaktig? Militären som du vill komma till, lyder under premiärministern, oavsett vad du tycker om turkiska militären så tycker stor majoritet av turkar om militären. Din åsikt är bara en fjärt i rymden och du har inte rätt att förolämpa en hel nation. Många av er s.k demokratiska hjältar ser saken från ett lungt och relativit säkert håll, jag undrar hur ni skulle reagera om Sverige behann sig i samma sits som Turkiet gör idag. Hade ni välkomnat terrorn? Hur skulle du känna om din bror eller far dödades av attackerna, eller om ditt barn sprängdes i luften på väg hem från skolan. Nästa gång du skriver ett inlägg bör du tänka, tänk om…

 • Free

  Hej Svensson!
  Och tack för det intressanta inlägget. Som socialist och frihetskämpare ger man inte upp om svenskar. Det är glädjande att det finns såna som du inte följer blint de svenska medier framför allt TT, SVT och DN, SVD och TV4.

  De visar gärna enstaka demonstratnter som demonstrerar för en invasion. De står med nationalistiska symboler och med bilder på en av världens mest kända diktatur och tyrann som Ataturk som gjorde folkmord på 1,5 miljoner människor. Medan hundratusentals människor vill ha fred och rättvisa på andra sidan gränsen visar de inte en enda bild. När man ringer de och skäller ut dem för att de är partiska och inte vill offra de svenska politiska och ekonomiska intressen med det militärstyrda landet påstår de att de inte är klar med skrivande medan det har gått tre dagar och görs varej dag.

  Länge leve frihet

  Tipsar en sida http://www.kurd.se

 • Nikke

  Apropå Ataturk, så finns det redan miljontals böcker ach artiklar som är skrivna om hans storhet som politiker, militär och en av de största reformisterna i världen så ingen kurd eller PKKare kommer att lyckas förvränga den bilden.

  På hans tid 1935 fanns det hela 18 turkiska kvinnliga ledamöter i turkiska riksdagen t.ex Ferruh Gupgup var en av dem
  Många kvinnor i världen har kämpat för sina rättigheter men turkiska kvinnor har fått det som skänkt från ovan.

  Han avskaffade månggifte… även om kurder i östra Turkiet struntar i lagarna och skaffar sig mellan 4 och 5 kvinnor som ni har 5-12 barn med vardera…

  Han införde klädselreform och avskaffade slöja

  Han avskaffade arabiskt alfabet och införde istället latinskt alfabet.

  Han införde obligatorisk skolgång för flickor och pojkar

  Kvinnor fick rösträtt och rätten att bli valda

  Han skapade ett modernt, demokratiskt och sekulärt land (Turkiet) ur askan av ett strikt teokratiskt land (Osmanska riket)

  Han behöver som sagt inget erkännande från PKK-kurder eller andra kurder för den delen för han ahr redan tagit sin rättmätiga plats på världsarenan.

  Time utsåg inte så länge sedan ”Världens 10 mest inflytelserika personer som har levt under förra seklet”. Gissa vem som kom på ANDRA PLATS av alla möjliga världsledare/politiker/militärer/reformister etc?

  Jo, MUSTAFA KEMAL ATATURK!

  http://www.time.com/time/time100/time100poll.html

  Första platsen gick till W. Churchill.

  Kurden Gulan…läs framförallt historieböcker för att förstå Ataturks storhet. Du kommer inte långt med dina kurdsläktingars historieförfalskningar som bara har ett enda syfte och det är att få viss legitimitet för era falska påståenden samt svärta ned Turkiet. Ni gör faktiskt bara bort er.

  P.S. Pkk kurden, Läs historia innan du yttrar. Ataturk var på Canakkale/Dardanelle i nordvästra fronten Turkiet år 1915 och hans soldater krigade för fullt mot engelsmän och deras allierade australiensare som hade invaderat landet dvs Otttomanska riket. Ataturk hade absolut ingeting att göra i östra Turkiet där du påstår att han skulle vara inblandad i det ena och det andra (armeniska frågan 1915). Skaffa dig information från en australiensk hemsida om var Ataturk var under samma period som du påstår att folkmord mot armeneir har skett:):

  http://users.netconnect.com.au/~ianmac/gallipol.html