Moderaterna backar

Senaste opinionsundersökningen visar precis smma sak som alla gjort under en längre tid. Svenskarna vill inte ha nyliberal politik. Svenskarna vill inte ha en politik som riktas mot de fattigaste, mot de sjuka, mot de som befinner sig utanförskap.

Svenskarna vill inte ha en sån politik, vare sig det är sossarna som för den, eller borgarna. Alla regeringar med nyliberal politik kommer att fall i nästa val. Oavsett om det är borgerliga högerregeringar, som den nuvarande alliansen, eller regeringar med socialdemokratisk majoritet.

Det spelar i det sammanhanget ingen roll att Anders Borg fantiserar om ett ”värderingskifte”. Nåt sånt visar inte opinionsundersökningarna. Folk iSverige vill fortsatt ha en politik som bygger på solidaritet. Inte en politik som bygger på egoism, egenintresse, kortsiktighet och att man trampar på andra. Dvs folk vill inte ha den politik som den borgerliga regeringen står för.

Att man inte tänker röra den alltför dåliga arbetsrätt vi har i Sverige förbättrar nog inte läget. Jag tror att det bara är en taktisk åtgärd från moderaterna. Man vill inte reta upp stora grupper av löntagare.

Inte heller förstår man att man faktiskt redan gjort det. För i stort sett alla arbetare i Sverige känner någon ellr har en släkting som förlorat stort på den nuvarande regringens politik. eftersom alliansens regeringen består av folk utan insyn i vanligt folks, arbetares liv, inser man inte att den som är arbetare idag är utsliten i morgon. Att straffa den som inte längre kan arbeta på grund av att man arbeta så hårt tidigare i livet är inte något som svenska arbetare tycker är speciellt bra.

Om borgare och socialdemokrater har samma politik hjälper det inte att byta ut dem mot varandra varje val. Det behövs alltså nåt annat. En del människor tror att detta något är Sverigedemokraterna. För min del vet jag att detta något är att rösta längre åt vänster. Därför måste det skapas ett bredare och bättre alternativ på den kanten än det nuvarande vänsterpartiet.

Borgarmedia: SVD1, AB1, SVD2, AB2, SVD3,
Bloggat: Esbati, Kulturbloggen
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Fredrik Vargas Friberg

  Hm
  Jag föredrar inte vänster eller höger, utan jag föredrar Demokrati i dess riktiga bemärkelse… I vissa fall har borgarna rätt i sak att individen är viktig, men glömmer likväl att en individ lever i ett samhälle som måste fungera i det syfte att alla känner sig delaktiga och kan ”må” bra utan att lida. (vilket borgarna försöker säga)
  Då skapas rätt klimat.

  Jag har röstat flertal gånger men oftast lagt min röst symbolisk som en blank röst och sagt det rakt i ögat på valövervakaren och sagt ”jag kräver demokrati!” eller så har jag röstat på partier som i största mån skapar oreda i kommunen eller på statsnivå, varför? Därav att demokrati går ut på att samsas över blocken, inte alliera sig och skapa EN åsikt och köra över väljare i 4 år, och sedan skapa en lögn om ett vagt löfte med en klasul som behöver läsas med förstoringsglas.
  Jag tror inte att allternativet finns åt vänster eller höger, utan hos människorna i samhället som har valt att samexistera med varandra i en stat kallad Sverige.

  Demokrati är svaret på problemet i dagens Sverige, Tror jag, vad tror du?