Lägg ner försvaret

Det är bästa sättet att spara pengar. Vi behöver inget försvar. Det finns inga hotbilder av den typen längre. Däremot så kanske vi behöver en säkerhetstjänst och en polis. Förmodligen räcker det för att skydda Sverige och alla oss som bor här.

Det enda det svenska försvaret idag används till är att kriga i andra länder. Det är onödigt. Det finns ingen anledning att Sverige ska delta i ockupationer av främmande länder, så som vi gör i Afghanistan. Ingen anledning alls.

Ska vi delta i humanitära aktioner så kan vi göra det med sjukvårdspersonal, brandpersonal och polis. På det sättet kan Sverige ändå ta ett internationellt ansvar. Men avstå från rent militära äventyr som i Afghanistan.

Så gör om MUST till en civil säkerhets- och underrättelsetjänst. Flytta FRA och liknande verksamheter till den nya myndigheten. Lägg ner resten av försvaret. Vi ska inte nöja oss med färre regementen, utan det blir bättre med inga alls.

Skulle vi vilja behålla nån typ av värnplikt kan vi skapa en civil värnplikt.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Lägg ner försvaret”

  1. Du är redan bönhörd.Det finns inget försvar.Ubåtar och JAS plan borde skänkas till länder som har vilja att försvara sig.Polen?

Kommentarer är stängda.