Mer våld i högerextrema miljöer

Att högerextremister är våldsammare än svensken i gemen är väl känt. Det finns bra statistik från Säpo och BRÅ som visar detta. Troligtvis är det också så att det finns mer våld, överfall och osäkerhet i samhällen där högerextremister har stort inflytande. Där det finns många högerextremister och ett stöd för högerextrema åsikter finns det troligen mer våld alltså. Som exempelvis i Rödeby utanför Karlskrona, i Landskrona och i andra delar av Skåne.

Så vill man känna sig trygg ska man uppenbarligen inte rösta på högerextremister. Istället ska man se till att hålla den typen av åsikter och människor borta från det område som man lever i.

Det behöver inte betyda att högerextremister är inblandade i alla bråk.Men där högerextremismen frodas, frodas också förakt för det avvikande, våldsförhärligande, nedvärderande attityder mot andra osv. Sådant leder till mer våld. Det skapas ett samhällsklimat där våld blir mer accepterat. Högerextremism i ett smahälle leder till ökad otrygghet och förmodligen till mer våld.

Borgarmedia: HD, Sydsvenskan, SVD
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • Anders_S

  Avvisade en kommentar av signaturen Gammo då den innehöll personliga påhopp och rasistiska insinuationer. Liksom minst en felaktig faktauppgift (om var SD får sina röster).

 • Magnus Andersson

  Du hjälper förmodligen högerextrema genom att hävda att de orsakar problem. Och själv är du ju vänsterextrem. Att det enda parti i Malmö som inte är för mer invandring — ett mycket pro-israeliskt och i övrigt konservativt och inte särskilt extremt sådant — gör det på grund av att Malmö på kort tid fått bortåt 40 procent invandrarbakgrund (och där invandrare själva klagar på att människor inte talar svenska i de många områden där det bor 90-100 procent invandrare) är ganska självklart.

  Vänsterextremister som du ogillar jag. Propagandistiska megafoner som älskar konflikter, vilka i Marx teori leder till revolutioner som leder fram till nästa steg i den utopiska — men diktaturframkallande — ideologi som är socialismen/kommunismen (ja, du har ju vari, och är kanske, företrädare för kommunism).

  Men att yppa att det kanske inte är jättebra med en förändring från enstaka procent till 1/4 eller hälften av befokningen tillhörande en religion vars mainstream-variant är bokstavligen våldsamt homofob, patriarkalisk och människorättsvidrig (dödsstraff för småbrott eller sånt som inte ens anses som brott av ickemuslimer), det gör att såna som du och den ledigt kommunistiske bloggaren Jinge tar till anklagelser/”tårar” om islamofobi och högerextremism. Ni är inte bara själva obehagliga absolutistiska ickedemokrater, utan ni är även nyttiga idioter för islamofascimen i mainstream islam.

  Egentligen borde jag inte uppmärksamma dig/er genom en kommentar som denna, men tystnad brukar ju inte vara någon bra metod det heller, när civilisationen hotas.

 • Anders_S

  Magnus: Om du med kommunism menar det system som fanns i öst har jag aldrig varit förspeårkare för det systemet. Inte helrl har den rörelse jag tillhör varit det.

  De första som blev dödade och inspärrade i stalinismens Sovjet var just folk i den rörelse jag tillhör (kallas ofta trotskister) och anarkister.

  Inte heller gillar jag konflikter. Däremot har jag inga problem med konflikter och kan ta dem när det behövs. Men jag ägnar en stor del av mitt liv åt att förebygga konflikter. Något en mängd ledande poliser kan bekräfta.

  Marx teori säger att arbetarklassens befrielse är dess eget verk. Ingenting om att det skulle finnas några ”bråkmakare” som leder den.

  De länder som har flest muslimer i världen är Indonesien, Indien, Pakistan, Egypten, Turkiet, Iran och Saudi-Arabien. Saudi-Arabien och Pakistan är diktaurer som existerar pga stöd från USA. Saudi-Arabien är en av världens värsta diktaturer.

  Din beskrivning av majoritetsislam stämmer dåligt in på majoriteten av de länder jag nämner. Övergrepp och dödstraff etc i Turkiet har inte med islam att göra. Det värsta landet, som omfattar samma muslimska minoritetsuppfattning som Bin Laden (om han finns) har, är det USA-stödda Saudi-Arabien.

  Magnus, du är som vanligt okunnig om det du yttrar dig om. Såväl Marx som islam.

  Sen finns det faktiskt inte ett enda område i Sverige som har 90-100% invandrare. Inte ens det område som har högts andel (ligger i Göteborg och heter Hjällbo) har så mycket. Rosengård har betydligt lägre andel. Precis som Malmö har lägre andel än 40%. Okunnighet och löägner är vad du far med, Magnus.

 • Magnus Andersson

  ska svara ditt inlägg senare (hinner inte i detta nu). Men jag ser att du nämner Rödeby i Karlskrona som exempel på högerextremistiskt område. Karlskrona är förmodligen ett av sossarnas starkaste fästen i södra Sverige. Ungefär som Karlhamn kanske?

  Att högerextremismen i den staden förmodligen fenligt dig definieras av att så många sossar röstade på SD så att de för ovanlighetens skull på ett hårtstrå när förlorade majoriteten är ju verkligen kunnigt (jag sera tt du avslutar din kommentar med att jag inte är kunnig beträffande Marx och socialismen; kul! 🙂 Jag återkommer nog senare, trots att jag verkligen inte gillar att ge extremister som du uppmärksamhet ens med kommentarer; har jag ”sagt A” ska jag naturligtvis svara… på återhörande senare ikväll)

 • Anders_S

  I de fyra valdistrikt som utgör Rödeby hade Sverigedemokraterna mellan 10 och 20% av rösterna id et senaste valet. Det är ett av de områden i Sverige där de har starkast stöd.

 • Magnus Andersson

  Anders: ”Sen finns det faktiskt inte ett enda område i Sverige som har 90-100% invandrare.”

  Var och en som är svensk och intresserad av samhällsfrågor bårde veta att Rosengård har cirka 95 % invandrare. Även områden i Göteborg har cirka 90 % och mer. Läser du inte din GP? *lol* De har haft flera reportage med tabeller och allt.

  Wikipedia om Rosengård: ”1972 var andelen av Rosengårds befolkning 20 % invandrare. Denna siffra har därefter successivt ökat. År 1998 var den 80 % och år 2007, 94 %”

  I övrigt får jag beklaga att jag inte svarat. Har huvudvärk nu och återkommer (kanske). Tog bara detta genanta sakfel från din sida.

  I din sista kommentar nämner du att SD i Rödeby hade 10-20 procent. Ja! Det hade de i hela Karlskrona, så vad är det du försöker säga? Mitt argument var att trots att SD ökade dramatiskt så ökade de borgerliga partierna ännu mer och fick majoritet, medan socialdemokraterna krympte ihop otroligt mycket för att vara i röda Blekinge! Allt tyder alltså på att SD-sympatisörer är f d sossar. (Jag har f ö bott i staden i flera år, så jag vet vad jag talar om.) Rödeby-SD:arna är alltså gamla sossar.

  Så hade du något relevant argument, och inte vara en trivial siffra (att SD:sympatier i Rödeby motsvarar ~snittet i Karlskrona)?

  Att hävda att våldet i Rödeby berodde på politiska preferenser är för övrigt väldigt knäppskallemässigt. Det säger jag utan pardon. Hur ska du förklara att det är våldsamt i de områden i Göteborg som är våldsamma, eller i det Rosengård där 80 % är sossar och vänsterparister? Patetiska vänsterfigurer!

 • Anders_S

  Jag är ledsen, Magnus, Wikipedia har fel. Enligt Malmö kommuns statistik så är det 59% invandrare i Rosengård. 85% om man också räknar barn till invandrare, födda i Sverige. Detta oavsett medborgskap. 85% alltså.

  Den överlägset största gruppen är folk från Jugoslavien (som Zlatan) som utgör nästan hälften av de 85 procenten. Andra stora grupper är irakier, libaneser och polacker.

  Sen har du fel om valet också. I kommunvalet i Karlskrona kommun fick SD udner 10% totalt. I Rödeby fick man över 12% i alla distrikt. varav över 16% i Fridlevstad.

  Det absolut våldsammaste området i Göteborg är stadsdelen kring Avenyn som hetr Lorensberg. en annan våldsma stadsdel är Nordstaden. Det bor i stort sett enbart svenskar i de områdena. Så, Magnus, din argumentation haltar lite.

  Och om du menar brottsligheten bland människor som bor i olika områden kan jag berätta för dig att den är lika hög i vita arbetarområden som Järnbrott, Rannebergen och Högsbo som i invandrartäta arbetarområden som Bergsjön (finnar största invandarargruppen), Hammarkullen eller Hjällbo.

  Brottslighet handlar i stor utsträckning om klass.

  Så nästa gång, Magnus, tänk på att man kanske inte ska skriva när man har huvudvärk. Det blir inte så lyckat. och lär dig läsa statistik istället för att lita på en siffra i Wikipedia (som ju nån nazist kan ha skrivit dit)

 • Anders_S

  Sen till invandrare i Göteborg. Inte i ett enda SDN-område överstiger andelen invandrare inklusive barn födda i Sverige 60%.

  I enskilda stadsdelar i de olika SDN kan andelen vara högre. Men ingenstans högre än i Gårdsten och Hjällbo där siffrorna liknar Rosengårds.

 • Tom

  Väldigt trångsynt att räkna att det är mer våld i enbart högerextrema miljöer. Kan själv säga att det oftast är så att det är mer våld i extrema miljöer i allmänhet. Om vi så säger höger eller vänster extremism.

  Man kan även dela in det lätt. De extremaste på skalan i våld är ju NS-Front och AFA, som också är de extremaste av varje sida.

  Sen så kommer i efterföljande ordning NDU och Ung vänster i sin klass och därefter SDU och SSU i sin klass.

  Och jag skulle inte på något sätt säga att högern är extremare med sina våldsbrott än vänstern.