Exit Pihlblad?

När jag brister tar mina partikamrater vid. Trotten kritiserar främst journalisten Anders Pihlblad. Han har brutit mot Magdalena Ribbings puckade journalistregler. Kanske inte så allvarligt kan man tycka. Men en journalist som är satt att granska makten kanske inte ska hångla med och kyssa en statssekreterare. Jag själva kritiserade ju främst statssekreterare Ulrica Schenström. Kanske en smula enögt kan man säga. Tur att man inte är ensam bloggare.

Om Schenström åsidosatt regeringskansliets krisjour kanske det är lämpligt att hon skiljs från sitt jobb. Å andra sidan är det väl så att Anders Pihlblad fortsättningsvis inte ska granska regeringen och makten. Han har ju visat dåligt omdöme och en risig journalistheder. Dessutom verkar han ju otroligt lösmynt och sprider en massa skit om hur full Schenström var. Det var hon säkert, men det är ju bara intressant om hon hade ansvaret för krisjouren. Annars får hon väl vara så full som hon önskar.

Så det är önskvärt att Fredriks Reinfeldt tar bladet från mun och redogör för vem som hade krisjouren när Ulrica Schenström var ute på krogen. Och TV4 kanske borde se över sina journalisters arbetsmetoder och arbetssätt.

Bloggat: Tommys tankar, Tyckande och tankar, Lasses blogg
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD1, SVD2, Sydsvenskan1, Sydsvenskan2, AB1, Sydsvenskan3
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Snackis

    Det kanske inte är så lägligt att redovisa för vem som ansvarar för Sveriges krisberedskap, då dessa personer blir ytterst utsatta och det kan i sig skada rikets säkerhet. Vad jag förstår så är detta något en statsminister Inte heller får gå ut med. Jag tror nog att Reinfeldt & Co snart kallar till presskonferens där han kommer att redogöra för exakt varje promille Schenström hade i sig samt att hon fråntagits sina arbetsuppgifter!

    /www.snacki.blogspot.com