Det handlar inte om moral

Det handlar om politik. Henrik Brors i DN skriver att moderaterna som fuskar länge kommit med olika typer av mer eller mindre lyckade undanflykter. Han menar dock att detta inte håller längre. Utan partiet behöver en moralisk upprustning.

Men Henrik Brors har fel. Det handlar inte om att det moderata fiffelpartiet behöver en moralisk upprustning. För det ingår i partiideologin att man inte ska ta ansvar för det gemnsamma. Att bara individen och den enskilda egot räknas. Det handlar om JAG, JAG, JAG. Det är en ideologis som för med sig att de rika i Sverige anser att de kan göra som de vill. De tycks anse att de inte behöver följa de lagar vi kommit överens om.

Det kan jag också tycka ibland. Men då ska det vara som en politisk aktion. Deklarerat och öppet bryter man då mot lagen. Det kan gälla ordningslagen i samband med vissa demontrationer, eller lagar som skyddar storföretags intressen. Eller lagen om olaga intrång om det är så att man genom kollektiv aktion vill hindra ett motorvägsbygge eller protestera mot nåt annat som är fel. Men aldrig i smbande med att jag själv ska få ekonomisk vinning av lagbrottet.

Men se det sistnämnda är ju en av anledningarna till att moderater och överklassen i många fall bryter mot lagar och regler. Man vill tjäna ännu mer, man är giriga och osolidariska. Man vill inte vara med och betala för det gemensamma och man vill inte att arbetarklassen ska få riktigt lön och kunna ha ett ordentligt försäkringsskydd. Det är emellertid också politik. En politik som är till för att gynna de redan rika, för att gynna dem som redan sitter vid maktens köttgrytor, för att gynna eliten i samhället. De som får betala är samhällets fattiga, samhällets utbrända, sjuka och förtidspensionerade. De som är arbetslösa.

Moderaterna politik leder till sådant. Moderaterna själva försöker dock snabba upp processen med omfördelning från fattiga till rika genom att privat fiffla och fuska. Det värsta är att jag tror de anser att det är rätt och riktigt av dem att göra så. Ofta anser fifflarna och fuskarna i överklassen och eliten att de inte gör nåt fel. De tillhör ju eliten och kan därför göra som de vill är deras åsikt. Och inte tycker de heller det är rätt att de granskas och hängs ut.

För att råda bot på problemet med moderaternas bristande solidaritet och bristande vilja att betala för allas bästa är nog det framgångsrikaste sättet att se till att partiet blir ett miniparti i nästa val. Ett parti som till stor del verkar bestå av fifflare, fuskare och folk som försvarar fiffel och fusk förtjänar inte att sitta i regeringen eller riksdagen. De förtjänar det inte och de kanske inte heller är kompetenta.

Bloggat: Jinge1, Ett hjärta rött, Jinge2
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Klas

    Det är iaf i linje med den moderata ideologin…

    Hur förklarar man allt fifflande fuskande etc i de socialdemokratiska kretsarna ?

    Vänstern har ju inte varit så framlyft ännu, månne är det bättre där (not ?) – eller så har de inte varit tillräckligt granskade bara…

    /K

  • Pingback: Lagbrott i Reinfeldts hemkommun | Svensson()