Nej till nazistmarschen?

Kommunpolitikern Lennart Kalderén i Salem vill att polisen säger nej till nazistmarschen. Så vitt jag förstår skulle det vara ett brott mot den svenska grundlagen och det är därför inte möjligt för polisen. Nog för att de ofta bryter mot grundlagen i samband med vänsterdemonstrationer, men jag vill inte uppmuntra till lagbrott hos polisen. De borde istället sluta med lagbrott i samband med vänsterdemonstrationer.

Dessutom är kommunalrådet Kalderén en hycklare. Han skulle kunna stoppa marschen när som helst. Om han verkligen ville. Det är bara för kommunen att söka tillstånd för manifestationer mot våld på varje för ändamålet tänkbar plats i Salems kommun det aktuella datumet. Polisen beviljar omedelbart detta och sen kan man avslå rasisternas begäran om en marsch.

För kommunens manifestationer sätts regler upp som säger att rasister inte får delta. Med hjälp av polisen upprätthålls dessa regler. Gör man så i ett par år är det slut med nazisternas årliga Salem-marsch. Utan att man bryter mot grundlagen.

Tyvärr saknar dock Salems kommunpolitiker tillräckligt med kurage för att agera. Man ropar på hjälp från andra istället för att själva ta ansvar för den uppkomna situationen där kommunen varje år står värd för Nordens största nazistiska arrangemang.

Intressant?
Bloggat: Slutstadium
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Intressant att du väljer att försvara grundlagen vilket jag som demokrat anser vara bra. Det jag tycker är anmärkningsvärt är att du klankar ner på polisen då de har gett div vänsterdemonstrationer avslag och på sätt och vis jämför detta med att polisen ger tillstånd till Salemmanifestationen mot det svenskfientliga våldet.

  Det jag finner anmärkningsvärt är det faktum att du inte nämner vad för typ av vänsterdemonstrationer det rör sig om och att du väljer att bortse från det faktum att 1. Salemmanifestationen aldrig någonsin har utmynnat i bråk eller kravaller. och 2. att en rad olika vänsterfallanger brukar ha som uppsåt att dels bråka samt dels starta kravaller.

  Det skulle vara intressant om du kunde ge ett enda exempel på en nationalistisk demonstration som har urartat i stenkastning mot polisen och plundring av butiker etc.

 • Anders_S

  SMR på Järntorget i Gbg (egentligen Första Lång) för två år sen. GFN på Järntorget i år och SMR i Brunnsparken i år är några exempel på nazistaktiviteter som utmynnat i bråk.

  Nazister och högerextremister mördar varje år 5-10 personer. Väsnetectremister har mördat 0 personer efter 1908. Misshandelsbrott etc begångna av högerextremister och nazister är 10-20 gånger fler än vänsterextremisters motavarande brott (Källor: Säpo och BRÅ)

  Det är helt riktigt att nazisternas marscher i Salem aldrig har utmynnat i bråk. OCh lika mycket fel att vänstergrupper söker bråk.

  Polisen bröt däremot mot grundlagen och allt sunt förnuft när de förra året angrep vänsterdemonstranterna i Salem helt utan anledning. Polisen skapade då en våldsam situation helt i onödan.

 • ” Det är bara för kommunen att söka tillstånd för manifestationer mot våld på varje för ändamålet tänkbar plats i Salems kommun det aktuella datumet. Polisen beviljar omedelbart detta och sen kan man avslå rasisternas begäran om en marsch.”

  Ja du har ju inte mycket övers för demokrati och yttrandefrihet, det kan man inte beskylla dig för!

 • ”Polisen bröt däremot mot grundlagen och allt sunt förnuft när de förra året angrep vänsterdemonstranterna i Salem helt utan anledning. Polisen skapade då en våldsam situation helt i onödan.”

  Det var vänstern som i vanlig ordning anföll polisen, inte tvärtom. Och polisen har fajktiskt som uppgift att agera mot dessa antidemokrater.

 • Anders_S

  Jimmy: Jag känner flera poliser som var på plats. De anser att det var polisen (dvs de själva) som ingrep mot vänsteraktivisterna helt utan anledning och därmed skapade en orolig situation. Poliserna anser att det berodde på deras dåliga befäl.

  Alla kan inte demonstrera samtidigt på samma plats. Om kommunen gör det kan inte nazisterna gör det. Det ingår också i demokratins spelregler att alla inte alltid kan göra precis somde vill.

 • Z

  Jimmy, du gillar inte att följa din egen logik va?

  Inlägg ett: ”Ja du har ju inte mycket övers för demokrati och yttrandefrihet” när Svensson säger att man borde försöka göra det svårt för nazisterna att marchera. Förresten, varför försvarar du dem?

  Inlägg två: ”Och polisen har faktiskt som uppgift att agera mot dessa antidemokrater” När det handlar om vänstern. Nazisterna är ju uttalat antidemokratiska och använder mord och grovt våld mot enskilda personer som sin metod. Har polisen då inte som uppgift att agera mot dessa också, enligt din egen argumentation, som du en sekund tidigare påstått att man inte skulle göra?

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Regeringen fortsätter att tappa()