Bali-mötet – ett fiasko?

Alla höga herrrar som flugit ner till Bali – har de kommit fram till nåt? Har de löst några problem? Har de kommit överens om något som kan förändra? Det verkar inte troligt eftersom Sverige får betyg som bäst i klassen. Sveriges utsläpp minskar för att vi bygger ut fjärrvärmen säger Naturvårdsverket. Och för att vi har mer dieselbilar. Siffrorna verkar för mig var mystiska. Är det verkligen sant? Jag som tycker att det inte görs ett skit på klimatområdet i Sverige.

Dessutom , spelar det i slutänden nån roll om vi i Sverige sköter oss perfekt? När USA inte vill göra ett skit. När landet som smutsar ner mest av alla, när landet som släpper ut mest växthusgaser av all inte vill göra ett någonting för att förbättra läget för jordens klimat. Spelar det då någon roll vad vi andra gör?

Är det inte så att om USA inte vill gå med på nåt så är Bali-mötet ett fiasko. Ett i raden av miljöpolitiska fiaskon för världen. Ett fiasko som kanske visar oss att klimathotet är nåt som marknaden inte kan hantera.

Borgarmedia: SVD1, SVD2, SDS
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
  • iller

    Jag lyssnade till Johan Ehrenberg för ett tag sedan då han presenterade ett klimatprogram som var reformistiskt och parlamentaristiskt, ja till och med uttalat inomkapitalistiskt. Den typen av produkter kommer vi säkert att få se fler av och som omväxling mot alla individualistiska förslag om att konsumera klimatsmart är det uppfriskande att se politiska förslag.
    Men det som saknas till stor del är politiska rörelser bestående av vanligt folk, som ställer krav på politisk handling. Vad gör de sociala forumen för att lyfta frågan?