Intressant om klimat i tidskriften Röda Rummet

Senaste numret av Tidskriften Röda Rummet handlar till stor del om klimathotet och miljön. Det är intressant och tankeväckande.

Daniel Brandell har läst Andreas Malms nyligen utkomna bok Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent, och resonerar kring dess alarmerande budskap. Behovet av strategiska lösningar är akut, menar Brandell och utmanar till debatt om detta när han ger sin syn på nödvändiga åtgärder.

Den engelske journalisten George Monbiot skiver att politisk egoism tvingar utvecklingsländer att odla etanolgrödor istället för mat. Slutligen skriver den filippinske miljöaktivisten Walden Bello beskriver utvecklingen av de brokiga sociala rörelserna i de olika länderna och ger perspektiv för deras roll i en global massrörelse mot klimathotet.

Men numret innehåller inte bara artiklar om klimatet och miljöfrågor. Där återfinns också en djuplodande artikel om varför Chávez förlorade folkomröstningen i Venezuela liksom en artikel om det forna Jugoslavien och krönikor av Lars Henriksson och Göran Greider.

Läs mer eller ladda ner hela senaste numret av Röda Rummet som pdf.

Intressant?
Bloggat: Biology and Politics1, Mullvaden, Biology and Politics2
Vänstermedia: Internationalen, Flamman
Borgarmedia: DN, EX, SDS,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements