Mona Sahlin inte värd det höga förtroendet

Enligt en undersökning har 48% av svenskarna stort eller mycket stort förtroende för Mona Sahlin. Motsvarande siffra för Fredrik Reinfeldt är 45%.

I mitt tycke är bägge siffrorna alldeles för höga. Bägge två står ju för en politik som innebär mer privatiseringar,fler nedskärningar i den social välfärden, mer pengar till storföretagen och de rika osv. Ingen av dem är helt enkelt värd så stort stöd.

Att ”peka med hela handen”-Björklund inte är speciellt populär förstår jag däremot gott. Karln är ju tokig. Han vet inget om pedagogik. Han vet inget om barns utveckling. Ändå ska han styra skolverksamheten i Sverige. Obegripligt.

Inte heller är det förvånande att Lars Ohly har så svaga siffror. Karln syns inte, när han gör det blir det mest förvirrat. Vänsterpartiet skulle tjäna på att byta ut honom. Förhoppningsvis mot nån som är intresserad av att skapa en ny bredare vänster i Sverige.

Att ”snällismens” två menlösa miljöpartistiska företrädare har relativt höga siffror kan säkert skyllas på den svenska oviljan att välja, ovanan vid att ha ett konfliktperspektiv. Då väljer man det vanliga och snälla. Enklast så. Ofarligast så. Samma fenomen tror jag ligger bakom att den käcka och hurtiga Maud Olofsson är så populär.

Bloggat: Jinge, Kulturbloggen, MinaModerataKarameller,
Borgarmedia: AB1, AB2, SVD Dagen HD DN
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

6 svar på “Mona Sahlin inte värd det höga förtroendet”

  1. Pingback: Signerat Kjellberg
  2. Du tänker som vanligt fel. ”Mer pengar till storföretagen och de rika” ska egentligen vara ”mindre stöldgods till drönare och parasiter”.

  3. Folket är arga på den nu förda borgliga politiken…det blir andra bullar när vi närmar oss valet.
    Folket låter sig inte luras en gång till av den Moderata/socialdemokratiska inriktningen på EU politiken när nu alla tidigare löften genomskådas.

  4. ”Att ha ett konfliktperspektiv”…hoho… det begreppet visste vilken blogg den hamnade i…

    Sedan – att Sahlin inte är värd det fon fått – det kan knappast hon lastas för…. det spelar väl ingen roll…hon är ju uppenbarligen värd det – eftersom hon fått det…eller saknar jag kanske också konfliktperspektiv?

  5. En dag måste Mona öppna mun och tala om vad hon vill med Sverige. Den dagen är det klippt för henne och höga väljarsympatier. Det räcker inte bara med att vara snäll mot arbetslösa och sjuka, det kan inte vårt land försörja sig på. Någon måste stå för filolerna också och det är ju alltid självklart att det aldrig ska drabba sossepolitiker. Där har vi den springande punkt som Alliansen kommer att punktera när valet närmar sig och då blir det blubb-blubb-blubb-blubb-blubb och godnatt med sossarna!

Kommentarer är stängda.