Obducenten och allmänläkaren

Skandalen kring fallet Catrine da Costa, som jag tidigare skrivit om, kan kanske få en lösning nu, då Attunda tingsrätt beslutat att man är behöriga att ta upp målet igen.

De två läkarna har dock, som jag ser det, ställt ett efter svenska förhållanden totalt ohemult skadeståndsanspråk. Det finns ingen anledning att de ska få 40 miljoner av staten. Även om de lidit omfattande skada av de tidigare domarna i målet och misstankarna i fallet.

Det är dock så att man trots olika typer av preskriberingstider borde ta ett visst ansvar från myndigheternas sida och försöka ge de två männen upprättelse. Den långa tiden har ju faktiskt gjort att lidandet varit större som jag ser det.

Det är bara att hopaps att Attunda tingsrätt kan hitta en väg ur det moras av tvivelaktiga utredningar, domar och uttalanden som hela Catrine da Costa-affären uppenbarligen har varit.

Borgarmedia: SVD1
Andra bloggar om: , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

8 svar på “Obducenten och allmänläkaren”

  1. Jag förstår inte varför 40 miljoner skulle vara att ta i? De önskar väl helt enkelt få ut den läkarlön (ca 500 tusen/år) som staten under 20 år snuvat dem samt lika mycket till pga lidande.

  2. Ingen har väl hindrat dessa män från att arbeta? De har väl inte bara suttit med armarna i kors och väntat? NÅGON inkomstbringande sysselsättning har väl ändå stått till buds? Om inte annat har de väl fått garantiersättning? Nå, då borde väl ersättningsanspråken, kunna reduceras med dessa inkomster också!

  3. Klart att de ska ha skadeståndet. Att de är dömda för att ha styckat henne betyder ju ingenting – vem har inte snubblat över en döing som man släpat hem och styckat. Ska ens hobby helt plötsligt påverka ens yrkesliv? Det kan ju till och med ses som repetition för obducenten och som utbildning för allmänläkaren…

    Det är skam på torra land om de får ett rött öre i skadestånd… De kunde kört taxi som alla utomeuropeiska läkare får göra.

  4. Det har vad jag förstått bevisats (DNA) att de inte kan ha styckat liket. Läs min tidigare artikel. Den hänvisar till artiklar som tar upp detta.

  5. eventuellt skadestånd ska väl inte bedömas
    med läkarlön som utgångspunkt
    Dom fick ju sina läkarlegetemationer indragna
    och har inte varit läkare dom sista c:a 20 åren,
    förresten vem skulle vilja konsultera dessa två
    som läkare och det hade ju varit oetiskt att låta
    dem behålla sina läkarlegatemationer
    Dom får väl bidrag som alla andra behövande

Kommentarer är stängda.