Tolgfors behöver inte skaka fram mer resurser

Det finns ingen anledning för Tolgfors att skaka fram mer resurser till försvaret. Istället kan Sverige nu när försvaret ändå saknar mängder med pengar passa på att lägga ner hela skiten. Sverige kan lägga ner Nordic Battle Group. Trupperna kan dras bort från Afghanistan. Sverige kan sluta delta i USA:s olika krig runtomkring i världen.

På så sätt kan underskottet i försvaret vändas till ett överskott för hela samhället. För den som ändå vill ha värnplikten kvar så kan det införas en civil värnplikt.

Bloggat: Alliansfritt Sverige,
Borgarmedia: DN, SVD1, SVD2
Andra bloggar om: , , , , , ,

5 svar på “Tolgfors behöver inte skaka fram mer resurser”

  1. Javisst lägg pengarna på mera välfärd, dom där utlänningarna som mördas och våldtas struntar vi i. Skulle vi få dåligt samvete så kan vi ju be NATO ingripa för att stoppa folkmord och andra obehagligheter i utlandet.

  2. Om vi nu ska prata solidaritet, borde inte vi som ett rikt, demokratiskt och tryggt land försöka hjälpa befolkningen i länder som inte har varit så lyckosamma? Dessutom är det inte bara missioner där vi arbetar med NATO som kommer att skadas, utan även alla de missioner som utförs i FN:s regi. Ska vi sluta med dem med? Verkligen att vara solidarisk med de mindre bemedlade, eller solidariteten kanske bara sträcker sig till sverges gränser?

  3. …jösses.

    …för att citera ett av dina tidigare ”välformulerade” alster…

    Du är övertygad om att du har rätt, jag VET att du har fel!

  4. Man kan ju inte ha fel när det gäller tyckande, Lövet. (jag tycker att försvaret ska läggas ner och det tycker inte du, ingen har fel). Dessutom är det ju så att en nedläggning av försvaret frigör reurser till annat. Så på den punkten har jag onekligen rätt.

Kommentarer är stängda.