Det här är Sverigedemokraterna

En organisation där medlemmarna är mer brottsligt belastade i snitt än vad medborgarna i Sverige genomsnittligt är. Risken för att en Sverigedemokrat ska ha begått ett brott är alltså större än att en vanlig invånare, vem som helst, skulle ha begått ett brott. Detta behöver inte i sig diskvalificera från politisk aktivitet eller från att få förtroendeposter. Men onekligen är det en belastning för ett parti som tjatar så mycket om lag och ordning som Sverigedemokraterna gör. Ett parti som säger en sak och gör nåt annat mister lite av sin trovärdighet tycker jag nog.

Sverigedemokraterna vill dessutom genomföra följande arbetarfientliga förslag:

Ta bort medbestämmandelagen (MBL)
Försämra lagen om anställningsskydd (LAS)
Sänka arbetsgivaravgifterna
Privatisera mer inom offentlig sektor (sjukvård, skolor etc)

Och en hel del medlemmar i SD har ett nazistiskt förflutet. Inte så behagligt.

Sverigedemokraterna är en kvinnofientlig, arbetarfientlig extremhögerorganisation med ett nazistisk förflutet. En extremkonservativ organisation som slår både moderaterna och kristdemokraterna på den arenan. En rasistisk organisation.

Bekämpas bäst gör de genom att vi diskutera klassfrågor. Genom att vi för fram frågor som förenar arbetarklassen.

Läs mer hos Expo.

Bloggat: Erik Laakso, Ville, Helle Klein
Borgarmedia: SVD1
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Jinges web och fotoblogg - politik, mellanˆstern, sverige, mediekritik, foto, regeringen, v‰nster, tidningar, bˆcker » Att ta debatten med SD()

 • Anders det skulle vara en fördel om du kunde hänvisa till källa och fakta för dina påståenden. Trovärdigheten skulle se bättre ut då kanske?

 • Anders_S

  I huvudsak Expo. Har jag länkat till. Inlägget jag länkar till har fler länkar. Men också böcker om Sverigedemokraterna. Av bland annat Lodenius.

 • Niklas Lindgren

  Enligt SR före valet var 19% av riksdagspartiernas kandidater dömda för brott, d.v.s. fler än för SD. Det ställer väl situationen i en lite annan dager?

  Tanken med representativ demokrati är väl för övrigt att
  rösta in någon i beslutande församling som i mitt ställe
  helst ska rösta så lika som möjligt mot hur jag skulle gjort om jag suttit där? Inte att belöna någon för
  fläckfri vandel? Det senare verkar vara huvudsaken för
  Expo m.fl. Sakfrågorna ska helst sopas under mattan.

 • kalle

  Att du kallar denna blogg Svensson är för mig totalt galet.
  om du tror du tänker som en svensson så mistar du dig grovt.
  Dina åsikter liknar mera en AFA extremist. ursäkta, men det är nog närmare.

 • Anders_S

  SR:s undersökning har jag sett. Den är vad jag förstår inte jämförbar med Expos. Därför kan man inte göra som du gör, Niklas. Om SD jämfördes på samma sätt så skulle förmodligen SD ligga högre än riksdagspartierna.

  Och nog är det här sakfrågor:

  Sverigedemokraterna vill genomföra följande arbetarfientliga förslag:

  Ta bort medbestämmandelagen (MBL)
  Försämra lagen om anställningsskydd (LAS)
  Sänka arbetsgivaravgifterna
  Privatisera mer inom offentlig sektor (sjukvård, skolor etc)

  Sverigedemokraterna är en kvinnofientlig, arbetarfientlig extremhögerorganisation med ett nazistiskt förflutet. En extremkonservativ organisation som slår både moderaterna och kristdemokraterna på den arenan. En rasistisk organisation.

  kalle: Jag heter Svensson. 😉

 • Pingback: Sossarna spelar på främlingsfientlighet | Svensson()

 • S

  Även Brottsförebyggande rådet publicerade en undersökning som visade att SD hade 15%brottsbelastning. Gällande källorna från Expo har de bett om ursäkt för att ha ljugit om SD;s höga brottsbelastning, och de säger, jag citerar: ”SD har inte högre brottsbelastning än de andra partierna” Nyligen medgav tidskriften Expo:s chefredaktör, i ett mejl till sverigedemokraternas pressekreterare, att tidskriftens påståenden har varit felaktiga. Detta mejl och mer uppgifter finns att läsa på pressekreteraren Björn Söders blogg.

  Gällande kvinnofientlighet: Det finns en hemsida att besöka. SD-kvinnor. Detta är sverigedemokraternas kvinnohemsida. Ett nätverk av sd-kvinnor som skriver, en av ledarskribenterna är bland annat invandraren och andre vice ordförande Anna Hagwall från Stockholm. De har bland annat uppmärksammat kvinnornas situation för någon vecka sedan, på internationella kvinnodagen, och skrivit en artikel som finns att läsa på hemsidan. Gå in på den!

  Ett av SD:s ungdomsförbund håller nu en kampanj om bland annat sexuella trakasserier av unga flickor i skolor, och vill på ett antal effektiva sätt motverka detta.
  Alltså, läs på! Jag är själv sverigedemokrat, kvinna. Din artikel var bland det mest lögnaktiga jag läst, och tro mig, det är illa.

 • Anders_S

  SD:s förtoendevalda har alltså numera inte en högre brottslighet än andra partier när det gäller vissa brott. Expos ursäkt gäller bara dessa. Vilket inte säger nåt om andra medlemmar. Brottslighet är vanligare bland SD-medlemmar än bland andra svenskar, enligt alla uppgifter jag sett och brottsligheten är högre än för jämförbara områden i de områden där SD har många röster.

  SD-kvinnors hemsida bevisar just kvinnofientligheten (som de delar med kristdemokraterna). Konservativ familjesyn – kvinnofientlighet.

  Att man har invandrare i partiet bevisar inte ett skit om rasism. SD är islamofobt, det är lätt att bevisa och islamofobi är rasism.

 • Pingback: Kritik till Sverigedemokraterna. | Proletärbella()