Krigszon Göteborg?

Nej, Göteborg är långt ifrån en krigszon. Nog för att gangstergängen spränger bomber, mördar och skjuter på varandra på öppen gata. Men nån krigszon är det inte. Nog för att det är jobbigt och läskigt när det händer nåt. Nog för att det blir problem och avstängningar. Polisen måste alltid överreagera lite på grund av det som hänt tidigare. Det skapar problem, med avstängda gator, platser, byggnader och torg. Det är som jag skrivit förut, Göteborg är inte längre Lilla London utan Lilla Chicago.

Nog måste Göteborg vara den enda stad i Europa där man inte tänker på terrorism när man hör orden bomber, avstängningar osv. I Göteborg vet vi att det är gangstergängen som är i farten.

Det är också ett faktum att det är svårt att snabbt göra nåt åt situationen. Därför att polisen inte är rätt instans att göra nåt. När polisen kommer in är det försent. Det är i andra änden som bekämpningen av gangstergängen måste ske. Det är rekryteringen och det sociala stödet för dem som måste stoppas. Ungdomar måste hindras från att ansluta sig till gängen. Gängen måste hindras från att få socialt inflytande.

Idag träder gäng in när sociala myndigheter inte ställer upp. Gängen ordnar pengar, bostäder, hjälp när du fått inbrott och mycket annat som samhället idag är för dåliga på att erbjuda.

I takt med nedskärninagarna i den offentliga servicen ökar de kriminella gängens makt i Göteborg. Stoppas inte nedskärningarna i de sociala trygghetssystemen kan inte gängen stoppas.

Läs också:
Göteborg – maffiastaden
Gangstergängen
Gangstergängen 2
Gangstrarnas Göteborg
Brottslighet och gangstergäng

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN1, DN2, DN3,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Oliv

    Det där ”rånet” låter mest som nåt klantigt college-prank. Vad fanns på postterminalen? Enligt utsago från cheferna där verkar det ju inte finnas något där att sno. Och väskor som man sprayat ”bomb” på?

    Tror det är tio-femton 18-åringar som inte vet hur postsystemet funkar i Sverige och som helt enkelt tror de kommit på en bra idé – men som egentligen var ganska kass. Ett misslyckats rån från skolpojkar, helt enkelt…

  • Pingback: Varför klarar inte Göteborgspolisen sitt jobb? | Svensson()