Trakasserande ungdomar åtalas

De ungdomar som trakasserat en familj i Rödeby kommer nu att åtalas för hemfridsbrott. En av dem dessutom för olaga hot, rattfylleri och ofredande. Det är inte mer än rätt att de nu åtalas för de trakasserier som de utsatt människor för. Trakasserier som lett fram till den tragiska dödskjutningen.

Något som naturligtvis är ett korrekt agerande av åklagarmyndigheten i Blekinge. Men det sker alldeles för sent. Ungdomarna borde ha åtalats långt innan den tragiska dödskjutningen blev verklighet. Därvidlag har de inkompetenta myndigheter som inte agerade mot trakasserierna ett stort ansvar. Genom sin inkomptens och sin brist på agerande ledde det hela till att en ung människa dödades. För detta är myndigheterna delansvariga.

Åtalet mot ungdomarna är ett bra mycket bättre sätt att gå vidare än att frikänna 50-åringen från mord.

Borgarmedia: SVD1, SDS, HD, BLT, Sydostran,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Kenneth Nordensky

  Det som slår mig är att fokus är riktat åt helt fel håll!!Man ställer sig den frågan hur man är funtad i huv¬¥et…om man är psykiskt sjuk…när man har trakasserat en familj i 5 år???? Är inte detta kärnpunkten? Jag förstår inte hur man i massmedia o tidningar inte riktar in sig på denna kärnfråga: hur är man funtad i hu¬¥vet när man trakasserar en familj i 5 år!!!!! Att det sedan blev dessa konsekvenser är djupt olyckligt….men jag anser att man måste rikta kritiken o hjälp till dessa familjer som har ungdomar som är till stånd att trakassera o mobba en familj i 5 år!!!! Där finns kärnpunkten i hela historien!!!!

 • Anders_S

  Kenneth, du har faktiskt en viktig poäng där.

 • lasse

  5 års tid! då var 19, 17 och 15 åringarna endast 14, 12 och 10 år när det började.

 • Anders_S

  Killen som dödades hade aldrig varit med förut om jag förstått rätt. Så den som dödades var den mest oskyldige. 17-åringen har gått i skolan med den trakasserade.