Alliansregeringen mot en klimatsatsning

Fredrik Reinfeldt går i SVD klart ut och deklarerar att han inte vill satsa ordentligt på tåg. Tåg som är det enda vettiga sättet att minska biltrafik och flygtrafik. Biltrafiken minskas genom att man bygger ut pendeltågstrafik i storstäderna och flygtrafiken minskas genom att vi får fler snabbtåg mellan de stora städerna. Fler och snabbare snabbtåg.

Redan nu är tåget mellan Göteborg och Stockholm lika snabbt som flyget. Men tåget kan bli snbbare. Sen flygbolaget Fly Me gick i konkurs är tåget dessutom billigare. Men jag väntar ännu på snabbare tåg till Köpenhamn. Idag tar det längre tid att åka de 30 milen än att åka 50 mil till Stockholm. Det är inte vettigt. Sen borde snabbtågen byggas ut genom Danmark så att vi kan åka till Hamburg på 4 timmar. Och med två timmar tågresa till Köpenhamn och Kastrup kan vi lägga ner flygplatserna i Göteborg.

Så förstås trängselskatter i Göteborg och Malmö också. Samt en utbyggnad av spårbunden kollektivtrafik.

Men borgarregeringen och Fredrik Reinfeldt vill inte satsa på tåg. Man verkar inte vilja göra nåt. Det ska komma ett förslag säger han. Men herregud, det finns ju ett förslag från Klimatberedningen. Kör på det.

Intressant?
Bloggat: Signerat Kjellberg,
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, SVD1, SVD2, DN4, SVD3, SVD4,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Håller helt med tåg är essentiella för att minska bil- och flygåkandet. Det behövs som sagt snabbare och fler tåg, framförallt för att även kunna ersätta flyget till nordliga delar av kontinentaleuropa.

  Angående klimatberedningen har de inte kunnat komma överens om ett förslag, och därefter ska det vidare utredas. Vilket är synd, då tiden är en viktig faktor.

  För övrigt väl skrivet.

 • Anders

  Vilket trams… behövs inga trängselskatter i Malmö.
  Det är oekonomiskt och dessutom finns det inget behov

 • Pingback: Det är klart vi ska ha fler snabbtåg | Svensson()